Interzicerea micilor, motiv ca românii să iasă în stradă. Vezi cine spune

Data de 1 iune poate reprezenta o zi de cotitură pentru români din cauza directivei Uniunii Europene de a scoate în afara legii a bicarbonatului de sodiu,  ingredient indispensabil în prepararea micilor.  Potrivit presei străine, scoaterea micilor de pe piața românească ar determina românii să iasă în stradă pentru apărarea unuia dintre simbolurile naționale.

„Reţeta actuală după care se produc micii va fi interzisă de UE începând cu 1 iunie. În schimb, produsele care sunt preparate după reţeta tradiţională nu vor fi afectate de legislaţia UE, informează Jurnalul.ro. Astfel, Guvernul român a făcut o adresă oficială către UE prin care solicită trecerea micilor româneşti , o specialitate de grătar asemănătoare Cevapcici din Serbia, în lista produselor tradiţionale protejate.

 Cotidianul vienez Der Standard scrie: „Piaţa micilor se ridică la aproape 50 de milioane de euro. Conform producătorilor, reţeta originală din 1902 prevedea că micii vor conţine trei grame de bicarbonat de sodiu la un kilogram de carne. Practic, fără bicarbonatul de sodiu, gustul micilor s-ar pierde”, notează Agenţia Austriacă de Presă (APA).

 Din Ungaria, portalul de ştiri index.hu titrează: „România apără eroic micii de Bruxelles”. „Micii sunt cârnăciori asemănători Cevapcici, dar mult mai gustoşi tocmai datorită conţinutul ridicat de bicarbonat de sodiu (...) Dacă micii vor fi interzişi, România va fi cuprinsă de proteste nemaiîntâlnite”, consideră jurnaliştii de la index.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel