Interzicerea reclamelor la jocurile de noroc. Adrian Cozma (PNL): Unele doamne își etalează trupul pentru a atrage jucători / video

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

În cadrul dezbaterii ''Cum reducem riscurile din viața de zi cu zi’’, Adrian Cozma, deputat PNL, a vorbit despre interzicerea publicității la jocurile de noroc.

Deputatul PNL Adrian Cozma a inițiat un proiect de lege care prevede interzicerea „oricărei forme de publicitate” pentru cazinouri și jocuri de noroc.

„Eu sunt autorul principal al unuia dintre aceste proiecte, care vizează interzicerea publicității la jocurile de noroc, atât stradal, cât și în mediul virtual. Cred că la baza problemelor este încurajarea acestui fenomen. Încurajarea acestui fenomen se face prin publicitate.

În București, în orice intersecție circulată și nu numai, este arhiplin. Sunt tot feluri de panouri publicitare care spun 'Joacă și vei câștiga', 'Cu noi, câștigul e sigur'. Mai nou, unele doamne își etalează trupul pentru a atrage jucători. Gândiți-vă ce este în mintea persoanelor vulnerabile care văd astfel de mesaje, ce este în mintea tinerilor de 18-19 ani care găsesc 100 de lei în buzunar și văd aceste panouri publicitare.

Aceste acțiuni publicitare nu sunt deloc întâmplătoare și sunt foarte bine gândite din punct de vedere psihologic. Un om care este este vulnerabil și vede peste tot elemente publicitare zice că nu poate să fie nimic rău în asta, dacă statul susține, promovează și permite acest lucru.

În ultima perioadă au fost tragedii când tineri de 16-17 ani au jucat la jocuri de noroc, au pierdut banii și și-au pus capăt zilelor”, a avertizat deputatul PNL Adrian Cozma.

„Un pas în direcția monitorizării, supravegherii ar putea fi suplimentarea pedepselor dacă permit unor minori de 16-17 ani să joace în sălile respective”, a completat jurnalistul Val Vâlcu.

„Sigur, orice tip de control este binevenit și dacă suntem atenți să se respecte cât mai mult legea și cât mai riguros este foarte bine. Îmi doresc să mergem la fondul problemei și exact acolo de unde începe acest flagel.

Dacă la tutun s-a interzis publicitatea, la alcool este interzisă, haideți să vedem foarte clar. Aceste jocuri de noroc reprezintă o adicție, reprezintă un atentat la sănătatea populației și nu trebuie încurajat. Dacă cineva decide că totuși vrea să joace, foarte bine, dar nu mi se pare normal ca statul să permită și să stea cu mâinile în piept și să se uite cum încurajăm acest fenomen. Haideți să nu-l mai încurajăm!”, a atras atenție deputatul PNL Adrian Cozma.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel