Intesa Sanpaolo nu va aplica rate negative la depozite

Intesa Sanpaolo, cea mai mare bancă de retail din Italia, nu intenţionează să aplice ratele negative clienţilor care au depozite, a afirmat marţi preşedintele Gian Maria Gros-Pietro, transmite Reuters, citează Agerpres.

La şedinţa de politică monetară din septembrie, BCE a redus şi mai mult dobânda de politică monetară cu alte 10 puncte de bază, până la minus 0,5%, ceea ce a generat îngrijorări în rândul unor bănci cu privire la aşa-anumita japonificare a sectorului bancar din Europa.

Băncile se plâng de mult timp că ratele negative le afectează profiturile.

Luni, UniCredit a anunţat că va aplica în 2020 rate negative la depozitele care depăşesc un milion de euro, dacă acei clienţi nu optează pentru investiţii alternative.

"Nu este ceva ce am luat în considerare, nu facem nimic de acest gen", a declarat Gros-Pietro în marja unui eveniment desfăşurat la Milano.

În rândul băncilor italiene, Intesa este o raritate - profitabilă şi bine capitalizată. În timp ce rivala UniCredit a avut dificultăţi din cauza creditelor neperformante de miliarde de euro, Intesa a reuşit să plătească dividende generoase, în pofida situaţiei economice dificile din Italia.

Cele mai mari grupuri bancare italiene - UniCredit SpA şi Intesa Sanpaolo SpA - sunt prezente şi pe piaţa din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel