EXCLUSIV  Intrarea Ucrainei în NATO. Hartmann: E o problemă pe care Rusia a reușit, cu abilitate, să o arunce în brațele Occidentului

Analistul de politică externă H. D. Hartmann a explicat, în exclusivitate pentru DC News, modul în care Rusia acționează în Ucraina și cum a aruncat în brațele Occidentului această problemă.

Invitat la emisiunea Geostrategica, la DC News, H. D. Hartmann a explicat modul în care Vladimir Putin ține în șah Occidentul cu problema „nerezolvată“ din Ucraina:

Youtube video image

„Germania a spus, la Kiev, cu un scrâșnet în dinți, că intrarea Ucrainei în NATO nu e un subiect de politică internațională, dar problema e că la Kremlin i s-a replicat că așa a spus și la București, că într-o zi va intra. Putin a spus foarte clar că dacă acum nu este vorba, nu va fi nici peste 50 de ani, iar acest lucru trebuie să fie dat în scris cu instrument juridic de implementare.

Iată că, uprgradarea acestei solicitări, pe care Rusia o cere în scris, pune mari probleme. E un lucru imposibil și va duce la o prelungire care va permite Moscovei să-și justifice agresivitatea la adresa Ucrainei și să spună că până când membrii Alianței Nord-Atlantice nu semnează că Ucraina nu va intra niciodată, fără acordul nostru, în NATO, noi nu considerăm diferendul rezolvat.“, a explicat analistul.

CITEȘTE ȘI   -  Ambasadoarea americană la ONU: Rusia se îndreaptă spre o invazie iminentă

„Rusia a reușit să arunce problema în brațele Occidentului“

„Asta va justifica în mentalul rus actele permanente de agresiune sau de amenințare cu agresiunea la adresa Ucrainei. Acest lucru dă o instabilitate a puterii de la Kiev, dar și una statală. Când ești tot timpul amenințat, nu îți vin investiții directe, nu ai un proiect clar de dezvoltare și modernizare a infrastructurii. Ești într-o zonă gri, iar atunci, dacă e să vedem acest scenariu (n.r. de intrare a Ucrainei în NATO), de care sigur că Olaf Scholz a încercat să spună că nu e pentru următorii ani, Rusia a spus că nu o interesează pentru următorii ani. Rusia vrea un instrument juridic, semnat, prin care să nu se întâmple. E o solicitare maximalistă.

Sigur că Rusia știe că nimeni nu-și va suma așa ceva. NATO nu-și poate asuma o astfel de declarație și în numele acestei imposibilități reale a NATO, Rusia va justifica viitoarele acțiuni împotriva Ucrainei. Instrumentarul este mare și SUA l-au și anunțat, schimbarea puterii de la Kiev, printr-o lovitură de stat. Problema Ucrainei este gravă pentru că ea nu este stabilizată, iar NATO, nefiind o organizație de tip UE, nu poate stabiliza decât militar granițele statelor care fac parte din Alianță, respectiv Polonia, România, etc., dar nu poate stabiliza Ucraina din punct de vedere economic, politic și diplomatic. Iată o problemă pe care Rusia a reușit cu abilitate să o arunce în brațele Occidentului“, a conchis H. D. Hartmann.

CITEȘTE ȘI   -  Jens Stoltenberg, noi anunțuri despre criza din Ucraina: Rusia încearcă să creeze un pretext pentru un atac armat la adresa Ucrainei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel