EXCLUSIV  Între visul olimpic neîmplinit şi frica de retragere. Alin Alexuc, confesiuni după a patra Olimpiadă din carieră

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Alin Alexuc, luptător român cu patru prezenţe consecutive la Jocurile Olimpice, a vorbit în exclusivitate pentru DCSport despre emoţii, despre frica de retragere, dar şi despre frustrarea simţită pentru că nu a reuşit să câştige o medalie olimpică. 

Cu o carieră impresionantă în spate, Alin Alexuc a ajuns la momentul în care se gândeşte serios la retragere. Singurul lucru care l-ar mai ţine în activitate ar fi împlinirea unui vis: medalia olimpică. Aşa a ajuns Alin Alexuc să ne vorbească despre frica de retragere. 

"Nu ştiu dacă urmează a cincea Olimpiadă pentru mine. E o decizie foarte grea pentru mine, e o decizie foarte greu de luat. Sunt 25 de ani de sport, de lupte. Dar trebuie să iau această decizie. Mai am Campionatul Naţional luna viitoare, şi probabil după aceea voi decide. Toată lumea mă întreabă ce fac, în ce direcţie merg, dacă voi mai fi sportiv sau nu. Dar la un moment dat vine timpul să te laşi. Nu poţi face acest sport o viaţă întreagă. 

Am frica de a mă lăsa. Sunt emoţii, dar e mai mult frică de a mă lăsa şi de a începe un nou capitol din viaţa mea. Ar trebui să încep o nouă etapă a vieţii, să fiu antrenor. Şi asta va urma dacă mă retrag, o să rămân antrenor la CS Dinamo", a declarat Alin Alexuc pentru DCSport.ro. 

În 2010, Alin Alexuc a luat argintul la Campionatul Mondial de juniori de la Budapesta, la 96 kg, şi a fost desemnat cel mai bun luptător român al anului. În 2012, a fost singurul luptător român de greco-romane la Jocurile Olimpice de la Londra, dar a pierdut chiar în faza calificărilor. În 2016, la Rio de Janeiro, a ajuns până în sferturile de finală ale turneului olimpic, dar a pierdut cu armeanul Artur Aleksanian. În final, s-a clasat pe locul 5, după ce a reintrat în calificări. În 2020, Alexuc a devenit campionat european la 130 kg. 

CITEŞTE INTERVIUL COMPLET PE DCSPORT.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel