Întrebare-cheie în războiul Hamas - Israel. Dungaciu: Când ești lovit pentru ceea ce ești, există o singură soluție

FOTO: Freepik @Aledelart
FOTO: Freepik @Aledelart

Dan Dungaciu, geostrateg, a comentat conflictul dintre Hamas și Israel. Declarațiile care se fac pe marginea acestuia sunt, în opinia sa, ”bătălii de imagine”.

”În pofida multor declarații care se fac, este și o bătălie de imagine, dar și o bătălie pe teren. Din punctul meu de vedere, faptul că acum încep să se relege anumite relații, precum întâlnirea posibilă dintre secretarul de stat Blinken și președintele turc, poate să fie un alt tip de strategie.

Fiindcă, până la urmă care este scopul? Sigur, distrugerea Hamasului, dar ideea este ca, dincolo de această bătălie dintre Israel și Hamas, lucrurile să poată să fie ținute sub control.

Ori declarația președintelui turc, din punctul acesta de vedere, ați observat că a fost însoțită de o tăcere asurzitoare. După ce președintele Erdogan a făcut anumite declarații apropos de statul Israel și de bătălia dintre semilună și cruce, toată lumea a tăcut, noi am comentat aici că poate nu a fost cea mai bună idee când Erdogan a fost lăsat pe dinafară, iar faptul că acum se releagă această posibilă linie diplomatică, acesta este un semnal că lupta nu trebuie să se ducă mai departe decât este acum. Momentul în care suntem acum este unul de bătălie care nu are niciun capăt”, a explicat sociologul și geopoliticianul Dan Dungaciu la Antena 3 CNN.

Mai mult decât atât, acesta a subliniat că ”întotdeauna când ai de-a face cu o astfel de confruntare, întrebarea este: De ce ne-au lovit? Pentru ceea ce suntem sau pentru ceea facem. Aceasta a fost marea discuție din SUA după 11 septembrie (n.r. 2001, când Turnurile Gemene din New York au fost lovite). Dacă ajungi la concluzia că ai fost lovit pentru ceea ce faci, soluția este să faci altminteri și atunci ai scăpat de posibila viitoare lovitură.

Dacă concluzia este că ne-au lovit pentru ceea ce suntem, aici nu poate să existe cale de mijloc: pentru că în momentul în care ești lovit pentru ceea ce ești, singura ta soluție ca să te securizezi este să își zdrobești inamicul, iar bătălia aceasta se transformă într-o chestiune existențială 100%”, a mai spus Dan Dungaciu.

Citește și: Erdogan spune că nu mai vorbește cu Netanyahu. Chirieac: "Dacă Turcia virează către extremism, ar putea fi un coșmar pentru Europa"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel