EXCLUSIV  Întrebarea zilei: Cum se numește shaormeria de unde a mâncat copilul care a murit?

Întrebarea zilei: Cum se numește shaormeria de unde a mâncat copilul care a murit?
Întrebarea zilei: Cum se numește shaormeria de unde a mâncat copilul care a murit?

Informația despre copilul care a murit după "ce a mâncat o shaorma" ar fi trebuit să fie știrea zilei în weekend.

Cu toate acestea, nimeni nu a dezbătut subiectul la televizor. Toată lumea era ocupată cu nunta regală, în timp ce în România "se murea de la o shaorma". Inițial am crezut că este fake news. Cine moare de la o shaorma? Și totuși, un copil a murit din cauza infecției cu salmonela. Am pus în ghilimele faptul că a murit "după ce a mâncat o shaorma" pentru că nimeni nu a stabilit încă dacă micuțul a decedat după ce a mâncat la acest fast-food sau a mai mâncat ceva înainte care i-ar fi putut face rău. Veți spune: bine, dar și părinții lui s-au simțit rău. Ok, dar doar trei persoane au avut probleme dintr-o toți cei care au mâncat acolo?

Întrebarea zilei: Cum se numește shaormeria de unde a mâncat copilul care a murit?

Pe Facebook, lumea se întreabă de ce nimeni nu dă numele shaormeriei "care a ucis". Răspunsul este simplu: pentru că nu s-a stabilit, cu exactitate, cine este responsabil. Poate că informația este de interes public, dar nici nu putem încurca cu noroi într-o shaormerie fără a avea certitudini. Și nu știu de ce este așa important să știm numele fast-food-ului. Teoretic, cu mintea noastră, ne putem da seama dacă un loc este adecvat pentru a putea consuma alimente. Nu trebuie să ne spună cineva că fast-food-ul X este responsabil pentru că oricum acela va fi închis. Dar probabil oamenii vor să vadă cum se numește shaormeria pentru a spune apoi fericiți: 'am mâncat și eu acolo, dar uite că am scăpat!'.

De altfel, primele rezultate ale probelor prelevate din produsele alimentare, în cazul copilului care a decedat după ce ar fi mâncat dintr-o shaorma la un fast-food din Bucureşti sunt negative, iar în urma controlului la unitatea respectivă nu s-au găsit deficienţe atât de grave care să conducă la o situaţie de genul acesta.

S-a vorbit despre faptul că părinții sunt vinovați pentru că au dat shaorma copilului. La vârsta de trei ani și jumătate, micuții pot mânca aproape orice, dacă nu au alergii. Pe de altă oarte, nu este chiar normal să îți duci copilul la shaormerie, dar nu ar avea de ce să te ucidă.

În altă ordine de idei, ar trebui să ridicați standardele atunci când mergeți la fast food. Sunt o mulțime de shaormerii puse practic în stradă, în intersecții, unde este mult praf sau pe lângă gurile de metrou pe unde mișună gândacii. Am văzut asta în Militari cu duiumul. Nu există nici măcar un geam de protecție. Ingredientele iau contact cu tot ce "mișcă". Mai sunt și shaormarii care îți prepară mâncarea cu mâinile goale și transpirați. De ce ai vrea să mănânci în astfel de condiții?

Oricum, foarte mule fake-news-uri despre această știre. Unele site-uri scriau că părinții au orbit... Mai bine așteptăm datele oficiale și nu mai băgăm panică în populație...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel