Întrebări după anunțul lui Nicu și Marcel: Kakaya revoluția? Kakaya economia?

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

De ce au fost prelungite negocierile în coaliția de guvernare de vineri până miercuri, când cei doi președinți au anunțat comasarea și listele comune?

Simplu: e nevoie de timp pentru pregătirea unor explicații, pentru scrierea discursurilor în care justifici o întoarcere la 180 de grade față de pozițiile anterioare. Acordul de armistițiu se semnează în cinci minute, punctajul, replicile, antrenamentul pentru răspunsuri ”spontane” la întrebările incomode pe care le anticipezi...toate astea nu se pot face bine de pe o zi pe alta. Nu au fost puse la treabă numai echipele de negociere, ci și echipele de comunicatori ai partidelor.

Oricum, după ce s-a liniștit furtuna care a tulburat apele politicii românești timp de cinci-șase luni, rămân două întrebări.

Kakaya revoluția?

În 1990, contestatarii lui Ion Iliescu, care susținea că în decembrie a avut loc o revoluție, au lansat această întrebare-slogan, cu bătaie spre trecutul sovietic al noului lider de la București.

Unii analiști, dar și unii lideri ai Opoziției se arată, azi, oripilați din punct de vedere doctrinar. Cum să meargă pe liste comune la europarlamentare Dreapta cu Stânga?

De fapt, nu e nicio revoluție, ce treabă au partidele din România cu doctrinele familiilor politice europene? Stânga europeană e woke, interesată de ecologie și problemele comunității LGBT.  A presat puternic pentru interzicerea pesticidelor, hidrocentralelor, mașinilor diesel etc. Parlamentarii PSD, care își încep mandatul cu trei cruci și o slujbă în biserică sunt mai conservatori, la nivel european, decât populiștii lui Weber. Nu mai amintim că Ursula și PPE au renunțat la politicile verzi, după revolta fermierilor din aproape toate țările UE. La rândul lor liberalii, dacă ne uităm la ce face Boloș cu taxele și impozitele, trag stânga ca Airbusul de la Balotești. Despre ce schimbare de doctrină vorbim?

Cât despre economia la buget care s-ar face prin comasare, cea mai mare cheltuială o reprezintă indemnizațiile membrilor comisiilor electorale. Urmează tipărirea buletinelor de vot, amenajarea cabinelor, achiziționarea urnelor...Comisiile electorale sunt diferite, nu pot face parte aceeași oameni din două comisii. Că ai toate cinci alegerile în aceeași zi, sau separat, tot atâția oameni plătești, tot atâtea buletine de vot sunt imprimate. Kakaya economia?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel