DC News prezintă întrebările la care ar trebui să răspundă Ludovic Orban (PNL), duminică seară, la interviul de la Realitatea Plus. Emisiunea în care este invitat începe la ora 21.00.
Ce va face PNL la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu? Parlamentarii vor sta în bănci, nu vor intra în sală sau vor vota cu bilele la vedere? Care este strategia de la votul împotriva Guvernului Cîțu?
Dacă Florin Cîțu nu îi activează demisia, Ludovic Orban și-o va depune la Camera Deputaților?
Dacă au fost fraude la vot, așa cum a zis, de ce nu a contestat alegerile pentru conducerea PNL în urma cărora Florin Cîțu a ajuns președintele partidului?
După ce a zis că rupe parteneriatul cu Klaus Iohannis, ce face mai exact? Ce presupune ruptura parteneriatului? Practic Klaus Iohannis nu mai are nevoie de PNL pentru că nu mai candidează la prezidențiale, în schimb, PNL are nevoie de sprijinul lui Klaus Iohannis. Așadar, ce presupune ruptura parteneriatului? Că Orban votează o eventuală propunere de suspendare din funcția de președinte al României?
Rămâne de văzut dacă Ludovic Orban va răspunde la întrebările momentului.
Moţiunea de cenzură iniţiată de Partidul Social Democrat a fost citită joi în plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor. Moţiunea, intitulată "Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!", este semnată de 157 de parlamentari de la PSD. Şedinţa a fost condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 209 parlamentari.
Mare parte din parlamentarii USR PLUS au lipsit din sală, conectându-se pe tablete la şedinţa comună, după cum a anunţat liderul deputaţilor, Ionuţ Moşteanu, care a fost prezent.
Şi din partea PNL a fost prezent doar liderul grupului parlamentar de la Camera Deputaţilor, Gabriel Andronache. De asemenea, au lipsit şi parlamentari ai UDMR şi ai minorităţilor naţionale.
Premierul Florin Cîţu nu a participat la şedinţa plenului reunit al Parlamentului. Moţiunea a fost citită de liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.
După citirea moţiunii, Ludovic Orban a precizat că, potrivit deciziei Birourilor permanente reunite, dezbaterea şi votul asupra moţiunii de cenzură va avea loc în şedinţa comună de marți, la ora 12,00.
"Vă informez că, în bună înţelegere cu preşedintele Senatului, şedinţa de marţi va fi condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, ca să evităm lupte de K1 la microfon. Informez acest lucru pentru că nu l-am făcut de la microfon data trecută", a adăugat Orban.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News