Acuzațiile de corupție revin în Serie A: Întregul consiliu executiv al clubului Juventus, inclusiv președintele Andrea Agnelli, a demisionat

Foto: jorono - Pixabay
Foto: jorono - Pixabay

Întregul consiliu al lui Juventus, inclusiv președintele Andrea Agnelli, și-a anunțat demisia.

 

Vestea vine după ce situația financiară a clubului Juventus a fost supusă controlului procurorilor și a autorității italiene de reglementare a pieței Consob, în ultimele luni, pentru presupuse acte de spălare de bani și manipulare a pieței. Compania a negat orice ilegalitate, notează The Guardian.

Agnelli și vicepreședintele Pavel Nedved, care au demisionat seara trecută, s-au numărat printre cei anchetați. Clubul din Serie A a terminat pe locul patru în campionat sezonul trecut și a înregistrat o pierdere de 254,3 milioane de euro, un record în Italia.

Clubul Juventus a transmis decizia de demisie a consiliului „luând în considerare obiectivitatea și relevanța problemelor juridice și contabile aflate în curs” cu referire la ancheta poliției.

Directorul general, Maurizio Arrivabene, a fost însărcinat să rămână pe loc şi să se ocupe de problemele de zi cu zi, până la formarea unui nou consiliul, a anunţat clubul torinez într-un comunicat. Următoarea Adunare generală este programată pentru 18 ianuarie.

Juventus "va continua să colaboreze şi să coopereze cu autorităţile de supraveghere şi din sector", a asigurat "Bătrâna Doamnă", notează Agerpres.

Consiliul, care îi include pe Andrea Agnelli şi pe vicepreşedintele său Pavel Nedved, "a considerat că este în cel mai bun interes social" să demisioneze, "având în vedere centralitatea şi relevanţa problemelor juridice şi tehnico-contabile restante", o aluzie la ancheta pe care justiţia italiană o desfăşoară de mai bine de un an.

Parchetul din Torino este interesat de practica, pe care Juve a multiplicat-o, a "schimburilor false" de jucători: vânzări încrucişate cu alte cluburi, fără a face schimb de bani, dar permiţând înregistrarea câştigurilor de capital în bilanţ.

Magistraţii au cuantificat aceste câştiguri de capital "fictive" la aproximativ 155 de milioane de euro între 2018 şi 2021, potrivit presei.

De asemenea, clubul, listat la bursă, ar fi ascuns investitorilor săi existenţa unor acorduri private cu jucători, printre care starul portughez Cristiano Ronaldo, pentru a putea amâna plata anumitor salarii.

Juventus a declarat luni că a "a examinat din nou obiecţiile parchetului" de la tribunalul din Torino şi a decis "să adopte metodologii contabile alternative legitime", în ceea ce priveşte suplimentele salariale.

La aceste probleme legale se adaugă şi cele financiare: "Bătrâna Doamnă" a fost eliminată în faza grupelor Ligii Campionilor, o ieşire prematură care va duce la un deficit de aproximativ 20 de milioane de euro, potrivit site-ului Calcio e Finanza.

Clubul, în "roşu" în ultimii cinci ani, a înregistrat în sezonul trecut pierderi de 255 de milioane de euro, un deficit record în fotbalul italian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel