Inundații devastatoare în China: Prăbușirea unui pod lasă 11 morți și zeci de dispăruți

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay (Hans)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay (Hans)

Cel puțin 11 persoane au murit când un pod s-a prăbușit într-un râu în urma unor ploi torențiale și inundații fulgerătoare în nordul Chinei, potrivit presei de stat. Incidentul a avut loc vineri, după ploi torențiale, cu până la 25 de vehicule despre care se crede că au căzut în râu.

Podul din orașul Shangluo, în provincia Shaanxi, s-a prăbușit în jurul orei 20:40, ora locală, vineri seara. Peste 30 de persoane erau încă dispărute sâmbătă, în timp ce operațiunile de salvare continuau, conform televiziunii de stat. Cele 11 victime confirmate au fost găsite în interiorul a cinci vehicule recuperate din râu. Se crede că alte 20 de vehicule au căzut în apă.

Președintele Xi a cerut "eforturi de salvare și ajutor pentru protejarea vieților și bunurilor oamenilor", conform agenției de știri de stat. Autoritatea națională de pompieri și salvare din China a mobilizat peste 800 de persoane, 90 de vehicule, 20 de bărci și 41 de drone în zonă.

Un martor a declarat presei locale că se îndrepta spre pod când a fost avertizat de strigăte să "frâneze și să oprească mașina". Cu toate acestea, avertismentele au venit prea târziu pentru a opri un camion din fața sa care s-a prăbușit în râu, a spus acesta.

Televiziunea de stat a arătat imagini cu râul curgând peste o secțiune parțial scufundată a podului.

În aprilie, 48 de persoane au murit când o autostradă s-a prăbușit în Guangdong după zile de ploi abundente și inundații care au determinat evacuarea a 100.000 de persoane în sud-estul Chinei.

În ultima săptămână, ploi abundente au provocat inundații în mare parte din nordul și centrul Chinei, televiziunea de stat raportând că o cantitate de precipitații echivalentă cu cea dintr-un an a căzut în orașul Nanyang, din Henan.

Alte șapte decese au fost raportate vineri, inclusiv cinci în Baoji, tot în provincia Shaanxi, și două în provincia Sichuan.

Vremea extremă a devenit mai frecventă în regiune, Hong Kong-ul suferind cele mai grave inundații fulgerătoare în septembrie. În plus, se crede că mai mult de un sfert de miliard de oameni din China sunt expuși riscului din cauza creșterii nivelului apei și a subsidenței orașelor de-a lungul coastei estice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel