Inundații devastatoare în Rusia, provocate de furtuna tropicală Khanun

Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay

Furtuna tropicală Khanun a provocat inundații devastatoare în Rusia.

Peste 2.000 de persoane din regiunile inundate din Extremul Orient Rus au fost evacuate de autorități în urma trecerii furtunii tropicale Khanun, transmite Agerpres, citând AFP.

"Peste 2.000 de persoane, inclusiv 405 copii, au fost evacuate din (regiunea) Primorie", a indicat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă pe Telegram.

Ministerul rus a precizat că aproximativ 5.000 de clădiri au fost inundate în această regiune aflată la graniţa cu China şi Coreea de Nord.

Echipele de salvare au înfiinţat 13 centre de cazare temporară în regiune, a adăugat ministerul.

Cele mai grave inundaţii din ultimul deceniu



Oraşul Ussuriisk s-a confruntat cu cele mai grave inundaţii din ultimul deceniu, potrivit agenţiei de presă TASS.

Săptămâna trecută, furtuna Khanun, însoţită de ploi abundente şi de vânturi violente, a traversat Japonia înainte de a ajunge în peninsula coreeană.

Ea a dus la evacuări preventive şi la anularea a sute de zboruri şi de trenuri în Japonia şi în Coreea de Sud. 

Ce este o furtună tropicală

O furtună tropicală este o perturbație atmosferică caracterizată prin circulația în spirală a vânturilor și presiunea joasă în centrul său. Aceste furtuni se formează în oceanele calde, în general în regiunile tropicale și subtropicale, și pot crește în intensitate pentru a deveni uragane sau cicloane tropicale, în funcție de zona geografică în care se dezvoltă.

Există câteva etape diferite în dezvoltarea unei furtuni tropicale:

1. Depresiune tropicală: Este stadiul inițial al formării, în care se observă o zonă de circulație în spirală a vânturilor cu presiunea atmosferică scăzută în centrul său.

2. Furtună tropicală: Dacă vânturile ating o anumită viteză constantă, furtuna poate fi clasificată drept furtună tropicală. Aceasta este o etapă mai dezvoltată în care vânturile încep să se intensifice și să se rotească în jurul centrului furtunii.

3. Uragan sau ciclon tropical: Dacă vânturile ating o anumită intensitate și se depășește o anumită valoare a presiunii atmosferice, furtuna tropicală poate evolua într-un uragan sau ciclon tropical. Acestea sunt cele mai puternice și distructive furtuni, cu vânturi foarte puternice și potențial de producere a inundațiilor și a altor dezastre naturale.

Aceste furtuni se bazează pe căldura și umiditatea oceanelor pentru a se dezvolta și a-și menține forța. De obicei, se mișcă către regiunile cu temperaturi mai calde și cu cantități mai mari de apă caldă, ceea ce le permite să se intensifice.

În funcție de regiunea geografică în care se formează, aceste furtuni pot fi numite uragane (în Atlantic și în Pacificul de Est), cicloane tropicale (în Oceanul Indian) sau taifunuri (în Pacificul de Vest).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel