Inundații după precipitațiile record din Mallorca. A fost emis cod portocaliu de vreme severă

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Inundații masive pe străzile și casele de pe Insula Mallorca după precipitațiile record. Ploaie de peste 100 l/mp în numai 24 de ore.

Zona insulară a Spaniei a trecut prin furtuni puternice care au provocat precipitaţii record în sud-vestul insulei Mallorca, apele inundând străzi şi case, conform serviciului de meteorologie AEMET, transmite miercuri agenţia DPA, scrie Agerpres.

Potrivit sursei, în numai 24 de ore, de marți până miercuri, în partea de nord a capitalei Palma de Mallorca, au căzut peste 100 de milimetri de ploaie (100 l/ mp). De asemenea, cantităţi de până la 104 milimetri au fost măsurate la Universitatea Insulelor Baleare şi chiar de 119 milimetri în regiunea Secar de la Real.

Aceasta a fost cea mai mare cantitate de precipitaţii măsurată vreodată la cele două staţii, iar pompierii locali au fost nevoiţi să pompeze apă din numeroase subsoluri şi garaje.

Totodată, persoane aflate într-o maşină au fost salvate în urma unei intervenţii de urgenţă, în timp ce în altă zonă un acoperiş s-a prăbuşit. De asemenea, au fost înregistrate ambuteiaje provocate de volumul mare de precipitații, în timp ce numeroase pâraie s-au transformat în râuri.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, iar situaţia din Mallorca, precum şi din celelalte insule din arhipelagul Baleare afectate de furtuni s-a îmbunătăţit, motiv pentru care AEMET a ridicat miercuri după-amiază codul portocaliu de vreme severă.

Un cod galben de intemperii este în continuare valabil pentru nordul regiunii Catalonia din Spania.

Citește și: Inundațiile din Libia, provocate de schimbările climatice. A crescut probabilitatea de ploi cu "până la 50 de ori"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel