Inundații Galați, mii de copii sunt afectați psiho-emoțional. Salvați Copiii: Este nevoie de servicii de suport emoțional

 Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Mii de copii din județul Galați sunt expuși traumelor emoționale după inundațiile care au avut loc în noapte de 13 spre 14 septembrie. 

Citește și: Despăgubiri după inundații, în Galați și Vaslui. Radu (PAID): În momentul de față avem în jur de 300 de dosare avizate

Inundațiile care au afectat județul Galați în urmă cu două săptămâni va avea efecte pe termen lung și asupra copiilor, motiv pentru care este nevoie urgentă de sprijin pentru cei aproape 2.000 de copii care s-au confruntat cu cea  mai dificilă situație din viața lor.

”Organizația Salvați Copiii România atrage atenția asupra riscurilor la care sunt expuși copiii din localitățile grav afectate de inundații, de la cele privind sănătatea fizică, prin expunerea la frig și alimentație precară, la traumele emoționale pe termen lung”, se arată într-un comunicat al organizației, citat de Agerpres.

Astfel, echipele mobile Salvați Copiii sunt prezente pe teren începând cu data de 16 septembrie, pentru a evalua nevoile și a oferi produse de primă necesitate, în nouă localități din județul Galați: Slobozia Conachi, Pechea, Costache Negri, Cudalbi, Cuza Vodă, Cuca, Corod, Grivița, Călmățui.

În aceste localități sunt aproximativ 5.880 de gospodării afectate, iar din datele obținute pe teren de la școli, primării, dispensare au fost identificați 1.800 de copii afectați, se precizează în comunicatul citat.

În perioada 16 - 24 septembrie, 480 de persoane au fost sprijinite, dintre care aproximativ 320 de copii.

De asemenea, școlile afectate de inundații au nevoie de dotare, pentru a putea relua cursurile, atrage atenția Salvați Copiii.

Mecanismul de urgență poate fi sprijinit prin donații în contul RO04RNCB0071011434790009.

Copiii, nevoie de sprijin emoțional

Ca măsuri de intervenție imediată, echipele mobile Salvați Copiii România au distribuit produse de îngrijire personală de primă necesitate, produse de curățenie și igienizare a spațiilor, produse de îngrijire specifice nou-născuților și sugarilor, îmbrăcăminte și încălțăminte, pături și pilote, ghiozdane cu rechizite.

”Copiii sunt cei mai afectați, suferă de frig și sunt afectați psiho-emoțional. Nevoile identificate sunt cele legate de subzistența imediată - alimente, haine, pături, apă potabilă, precum și cele necesare reinserției în școală - rechizite, ghiozdane. Totodată, echipele Salvați Copiii România au constatat că este nevoie de servicii de suport emoțional”, mai arată sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel