Inundații la subsolul Spitalului de Recuperare din Botoșani și alte zone afectate de ploile abundente

foto: Freepik
foto: Freepik

Subsolul Spitalului de Recuperare "Sfântul Gheorghe" din Botoșani a fost inundat luni dimineață din cauza ploilor abundente. Pompierii au evacuat aproximativ patru metri cubi de apă. De asemenea, echipele de intervenție au salvat un autoturism blocat în apă pe strada Pacea, în care se aflau un tânăr de 18 ani și sora sa de 5 ani. 

Subsolul Spitalului de Recuperare "Sfântul Gheorghe" din municipiul Botoşani a fost inundat în urma ploilor însemnate cantitativ din cursul dimineţii de luni, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Potrivit acestora, în ultimele ore, în timpul intervenţiei lor, pompierii au evacuat din subsolul spitalului aproximativ patru metri cubi de apă.

De asemenea, angajaţii ISU au intervenit, luni dimineaţă, pe strada Pacea, unde un autoturism nu putea înainta din cauza apei care s-a adunat pe şosea. În maşină se aflau conducătorul auto, în vârstă de 18 ani, dar şi sora acestuia, de 5 ani.

"Pompierii au scos maşina din apă. Cei doi nu au avut de suferit de pe urma acestei întâmplări", a transmis ISU.

Totodată, pe strada Împărat Traian, subsolul unei case şi curtea au fost inundate, iar pompierii au intervenit cu motopompa pentru evacuarea apei. Un caz similar s-a produs şi în Parcul Tineretului, unde subsolul unei case şi curtea au fost afectate.

Judeţul Botoşani se află sub incidenţa unei atenţionări meteorologice tip Cod galben de ploi însemnate cantitativ, până la ora 13:00. Hidrologii spun că există, în continuare, risc de inundaţii pe râurile Jijia, Prut şi afluenţii acestora şi menţin Codul portocaliu până la ora 18:00 şi Codul galben până la ora 24:00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel