Inundațiile din România, în presa internațională: străzi acoperite de ape pline de noroi

Nicio reacție în presa internațională după criza din insula Samothraki
Nicio reacție în presa internațională după criza din insula Samothraki

Despre inundațiile din România a relatat și presa internațională. 

Publicații internaționale și agenții de presă precum Reuters, BBC, Euronews și Associated Press au relatat despre inundațiile devastatoare care au lovit România. 

Conform agenției Reuters, cel puțin patru persoane și-au pierdut viața și mii de locuințe au fost avariate în estul României, sâmbătă. Nivelul ridicat al râurilor a pus autoritățile în alertă nu doar în România, ci și în multe alte țări din Europa Centrală și de Est, care se confruntă cu ploi torențiale de zile întregi. În județul Galați, una dintre cele mai afectate regiuni, aproximativ 5.000 de case au fost inundate, iar premierul Marcel Ciolacu a vizitat zona pentru a evalua situația.

Imagini dramatice prezentate de televiziuni au arătat străzi acoperite de ape pline de noroi, resturi și moloz, în timp ce echipele de salvatori evacuau locuitorii în siguranță. În această operațiune a fost folosit și un elicopter Black Hawk, pentru a facilita misiunile de căutare și salvare.

Pe lângă România, alte țări din Europa Centrală, precum Cehia, Polonia, Ungaria, Slovacia, Germania și Austria, se pregătesc de inundații severe, conform prognozelor meteo.

Într-un articol publicat de Euronews International, se menționează că furtunile au afectat 19 localități din opt județe din România, iar vânturile puternice au doborât zeci de copaci, avariind mașini și blocând drumuri. Ministerul Mediului, Mircea Fechet, a declarat pentru Associated Press că în unele dintre cele mai afectate zone au căzut peste 160 de litri de ploaie pe metru pătrat, un fenomen rar întâlnit. Ministrul a subliniat că prioritatea este salvarea vieților, în timp ce autoritățile locale și naționale lucrează neîncetat pentru a limita efectele inundațiilor.

Associated Press a subliniat că în județele Galați și Vaslui, echipele de salvare au intervenit pentru a evacua persoanele afectate și au descoperit trupurile neînsuflețite ale unor femei în vârstă și bărbați în localitățile Pechea, Drăgușeni, Costache Negri și Corod. Autoritățile au precizat ulterior că una dintre victime nu a murit din cauza inundațiilor, ci din alte cauze.

Potrivit BBC, autoritățile de urgență din România au confirmat decesul a patru persoane din cauza inundațiilor cauzate de ploile torențiale care au afectat Europa Centrală și de Est. În Cehia, alerta de inundații a fost ridicată la cel mai înalt nivel în 38 de localități, iar la Praga au fost ridicate barierele împotriva inundațiilor, malurile au fost închise publicului și grădina zoologică a fost închisă. În Polonia, evacuările au început deja, pe măsură ce nivelul râurilor a atins cote periculoase.

România se confruntă cu una dintre cele mai mari crize climatice din ultimii ani. În timp ce țările vecine se pregătesc pentru inundații similare, situația rămâne critică în mai multe zone din Europa Centrală și de Est.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel