Inundaţiile se agravează în Belgia

inundatii belgia
inundatii belgia

Situaţia pe frontul inundaţiilor în Wallonia se înrăutăţeşte, dat fiind că în această regiune a Belgiei ploile continuă şi previziunile meteorologice anunţă noi precipitaţii.

Cea mai mare parte a cursurilor de apă din Wallonia sunt din nou în creştere, iar în o serie de localităţi (Tubize, Aywaille, Nonceveux) au fost declanşate planuri de urgenţă care prevăd - între altele - evacuarea locuitorilor, informează agenţia Belga, citată de Agerpres.

Scenariul cel mai pesimist pare să se repete, comentează Belga. Nivelul apelor era în scădere de luni, după inundaţiile provocate de topirea zăpezii care afectaseră numeroase comune în Wallonia de vineri, dar această situaţie s-a schimbat în urma precipitaţiilor intense din ultimele zile. Ea se va înrăutăţi în orele următoare pentru că continuă să plouă, estimează Centrul regional de criză wallon.

Cele şase unităţi operaţionale ale Protecţiei civile au fost alertate joi dimineaţă să facă faţă inundaţiilor în Flandra şi Wallonia, agenţii tuturor unităţilor umplând saci cu nisip pentru a răspunde cererii serviciilor comunale şi cazărmilor de pompieri. Lucrări de pompare sunt efectuate în diferite locuri.

De la începutul lunii ianuarie, precipitaţiile intense care au căzut au atins un vârf la Uccle (50 l/m.p.), în timp ce cantitatea obişnuită este de 65 l/m.p. în o lună. Dacă va continua să plouă în acelaşi ritm până în 31 ianuarie, nivelul pluviometric la Bruxelles va fi de 125 l/m.p. în această lună, estimează serviciile meteorologice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel