Joi, în cadrul Gaudeamus 2016 a fost lansat un volum inedit, o carte document intitulată ”Invazia spionilor”, editura RAO, semnată de Marius Marinescu, Adrian Eugen Cristea și Mihai Mitran.
”Invazia spionilor” oferă cititorilor o sumedenie de dezvăluiri. Ea prezintă istoria spionajului în România începând din Antichitate până în zilele noastre. Sunt atinse în mod captivant evenimente de o importanță colosală atât din perioada interbelică cât și perioada comunistă.
Cititorii vor afla cum invazia spionilor veniți din Est spre țara noastră a condus România începând din perioada lui Gheorghe Gheorghiu Dej, Nicolae Ceaușescu și până la Ion Iliescu, inclusiv, așa cum a afirmat Marius Marinescu în exclusivitate pentru DC News.
Asasinate politice, trădări și marile tragedii ale României
Cartea atinge și subiecte delicate din istoria României, precum asasinate ale unor personaje influente ca Burebista, Vlad Țepeș asasinat chiar de fratele său Radu cel Frumos, Mihai Viteazu, Barbu Catargiu, I.G. Duca, Corneliu Zelea Codreanu, Armand Călinescu, Gherghe Argeșanu, Nicolae Iorga, Ion Antonescu, Ștefan Foriș, Lucrețiu Pătrășcanu pănă la Vasile Milea și Nicolae Ceaușescu dar și mulți alții.
Totodată, nu sunt ocolite nici marile tragedii ale României.
”Conducătorii noștri nu au luat niciodată atitudine împotriva dezmembrării României. De exemplu să nu uităm că Mircea cel Bătrân a făcut cadou Porții în 1417, Dobrogea. În 1774 rușii au făcut cadou Bucovina de Nord austriecilor iar în 1812 prin Pacea de la București au anexat Basarabia.
Iar mai apoi, Războiul de Independență nu a fost tocmai o independență. Rușii i-au scos pe otomani din Dobrogea care era pașalâc și ne-au luat în schimb Bugeacul. Nu a fost chiar o victorie și din păcate nu se prea vorbește despre asta.
În perioada interbelică prin Pactul Ribbentrop-Molotov pierdem Basarabia fără să ripostăm. Am pierdut apoi Bucovina de Nord iar în urma Dictatului de la Viena, Transilvania de Nord, din nou fără nicio reacție iar în cele din urmă Cadrilaterul.
S-a pierdut în 1948 și Insula Șerpilor. Foarte important, în 1997 am pierdut Herța definitiv prin tratatul de pace cu Ucraina semnat de Emil Constantinescu, Victor Ciorbea și Adrian Severin”, a declarat Marius Marinescu pentru DC News.
România între UE și URSS
Autorul a făcut referire și la situația României de azi pe care o consideră asemănătoare cu perioada URSS-ului.
”Dacă în perioada comunistă, tinerii noștri erau școlarizați și instruiți în Est, apoi trimiși în țară ca agenți și spioni să conducă România, acum după aderarea la NATO și UE istoria se repetă.
În perioada bolșevică avuția națională se scurgea prin SOVROM-uri către Rusia, după 1990 se întâmplă aproximativ același lucru. Avuția națională se scurge către Vest prin acele societăți mixte precum OMV-Petrom.
În perioada bolșevică și comunistă șefii statului erau impuși din Est, de Moscova, mă refer la Gheorghe Gheorghiu Dej, Nicolae Ceaușescu și Ion Iliescu.
Azi, asistăm la același lucru. După aderarea la UE, prim-ministrul și președintele României, indiferent care sunt ei, sunt impuși de la Bruxelles. UE este o confederație și funcționează ca un stat federal. Trebuie să ne luptăm să ne apărăm tradițiile, valorile naționale, integritatea, obiceiurile, și identitatea”, a conchis Marius Marinescu pentru DC News.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News