Invenția care evită furturile de la bancomat. Cum introduci codul PIN

Invenția a șase studenți  de la Facultatea de Matematică - Informatică, din Cluj-Napoca, poate  permite introducerea codului PIN în bancomat doar cu ajutorul privirii.

Invenția studenților români poate evita astfel frauda la ATM-uri. Aplicaţia se bazează pe un dispozitiv de urmărire a privirii, The Eye Tribe Tracker, care costă 99 de dolari şi care este sub forma unui paralelipiped de 20 de centimetri lungime şi o grosime de 1,9 centimetri, cu o greutate de 70 de grame.

"Prin aplicaţia SecurEye ne adresăm sistemelor de securitate, începând cu ATM-urile băncilor, dar aceasta poate fi extinsă şi la sisteme de securitate a unor locuinţe. Aplicaţia noastră preia coordonatele la care se uită o persoană pe un ecran de la un dispozitiv de urmărire a privirii şi, în funcţie de imaginea pe care o vede aceasta, calculăm pe ce numere vrea să apese.

Citește și: Invenția unui elev român, premiată la cel mai mare concurs de știință

O persoană care ajunge în faţa unui bancomat pentru a scoate banii priveşte ecranul pe care sunt cifrele, fixează cifrele codului PIN şi primeşte acceptul în sistem, fără a mai folosi mâinile. Este o aplicaţie prin care se evită frauda la ATM-uri, pentru că un eventual hoţ nu vede codul PIN tastat", a explicat Anca Davidel, una dintre studentele care au contribuit la dezvoltarea aplicației, potrivit descopera.ro.

"Urmărirea privirii este un proces care foloseşte senzori pentru a localiza caracteristici ale ochiului şi a estima unde anume se uită fix o persoană, aşa numitul punct al privirii. Tehnologia se bazează pe iluminarea cu infraroşu şi foloseşte modele matematice avansate pentru a determina punctul privirii. Băncile ar trebui să investească în aceste dispozitive care să fie instalate pe bancomate. Nu este o investiţie majoră. Noi avem planuri mari cu această aplicaţie, am primit oferte din Germania şi Franţa pentru a ne prezenta ideea şi pentru a o putea integra în diverse sisteme bancare", a adăugat aceeași studentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel