Invenție la Primăria Craiova. Ce sporuri au ajuns angajații să primească

Conform unui document publicat pe site-ul Primăriei Craiova, toți angajații instituției beneficiază de sporuri lunare pentru condiții periculoase sau vătămătoare la locul de muncă.

Baza legală prin care primăria acordă sporurile lunare este Regulamentul din 4 august 2017 privind „stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, mărimea concretă a sporului pentru condiții de muncă, precum și condițiile de acordare a acestuia pentru familia ocupațională de funcții bugetare „Administrație“ din administrația publică locală“. 

Regulamentul a fost aprobat prin Hotărârea nr. 569, publicată în MO nr. 656 din 9 august 2017. Stabileşte care sunt condiţiile în care se acordă sporurile în administraţie.

Regulamentul a fost adoptat pe vremea când premier era Mihai Tudose. 

Regulamentul prevede, la Art. 2: „(1) Locurile de muncă pentru care se acordă sporul pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă sunt acelea care presupun condiții de muncă periculoase sau vătămătoare constatate ca urmare a determinărilor sau, după caz, expertizărilor de specialitate de către organele abilitate în acest sens. (2) Beneficiază de sporul pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă următoarele categorii de personal, angajați în administrația publică locală: a) funcționari publici; b) personal contractual.

(3) Mărimea sporului pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă este prevăzută în anexa, care face parte integrantă din prezentul regulament“.

Prin ce prevederi se acordă sporuri de condiţii periculoase sau vătămătoare

La Art. 3 se precizează clar în ce condiţii se pot acorda personalului din administraţie spor de periculozitate sau de condiţii vătămătoare. Adică, efectiv trebuie să existe astfel de condiţii la locul de muncă respectiv. „(1) Sporul pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă prevăzut la art. 2 alin. (3) se acordă în condițiile în care, la eliberarea buletinelor de determinare sau, după caz, de expertizare a locurilor de muncă, s-au avut în vedere următoarele criterii: 


a) înregistrarea de îmbolnăviri profesionale ca urmare a activității desfășurate la locul de muncă;


b) existența unor indici de morbiditate la locurile de muncă respective;


c) înregistrarea unor cazuri de accidente de muncă produse la locul de muncă“, se arată în Regulament.

Citiți aici documentul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel