EXCLUSIV  Investiție de peste 100 de mil. de dolari în România, inaugurată astăzi lângă București. Au făcut contracte pe 25 de ani cu fermierii: Exportă în 17 țări

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

A fost inaugurată o nouă fabrică în România.

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a vorbit, în cadrul emisiunii ”Interviurile DC News”, despre o investiție automatizată din România.

„Am fost la inaugurarea unei investiții făcute de către PepsiCo la Popești-Leordeni, o fabrică nouă, o investiție de peste 100 de milioane de dolari, deci, o investiție care va dura în România, unde se produc chipsurile, floricelele de porumb și alte produse pe care le distribuie ei. O mențiune foarte importantă: produsul de bază, adică cartoful, este produs în România. Au de peste 25 de ani contract de colaborare cu fermieri din Covasna, Harghita, mai nou Bacău. De acolo iau produsul pe care îl prelucrează apoi și exportă în 17 țări, toată zona de sud a Europei. Are centrul logistic aici, la Popești-Leordeni, au posibilitatea de creștere a cifrei de afaceri, să vândă și mai multe chipsuri, ceea ce o să însemne și mai mulți fermieri implicați în acest proces.

Valoare adăugată legumelor și fructelor din România

Deci, eu cred că este exact modelul despre care vorbeam: cum facem ca să dăm valoare adăugată legumelor, fructelor produse în România. Uitați, acesta un model cu o investiție substanțială din parte unei companii. Scrie 'produs în România', cu certitudine, calitatea este certificată de către producătorii din România pentru că e cartoful bun, porumbul este bun. Vom fi cunoscuți, centru logistic, centru de dezvoltare, centru de investiții, într-o fabrică complet robotizată.

Spun lucrul acesta pentru că atunci când venim cu investiții automatizate este evident că investiția aceea va dura, dacă sunt investiții în producție intens manufacturieră există riscul ca la un moment dat, pe măsură ce ne dorim să avem o convergență cu Uniunea Europeană, să crească salariul minim, să crească salariul mediu în România, să putem să fim într-adevăr integrați la nivelul țărilor dezvoltate din Uniunea Europeană, lucrul pe care ni l-am dorit atunci când am intrat în Uniunea Europeană și uitați că se întâmplă. Când vii cu astfel de investiție de viitor, automatizată, robotizată, folosesc și inteligența artificială în anumite procese pe care le au, evident că 30-40-50 de ani de acum înainte acest business, această afacere, rămâne în România, se dezvoltă, crește și aduce bani la bugetul de stat”, a precizat ministrul Oprea.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel