EXCLUSIV  Investiție de peste 70 de milioane de euro la Spitalul Județean Tulcea. Președintele CJ: Am reușit să lămurim Comisia Europeană / video

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, a fost invitat la DC News unde a vorbit despre extinderea și renovarea Spitalului Județean Tulcea prin bani europeni.

Președintele Consiliului Județean Tulcea a explicat, în exclusivitate pentru DC News, cum fondurile europene au fost intens folosite la modernizarea Spitalului Județean Tulcea și a întregului județ. 

„Putem face o emisiune de trei patru ore fără niciun fel de problemă. Noi am atacat infrastructura mare, tot ce a fost  major. Le-am făcut și pe cele mai mici, dar Spitalul Județean reprezintă componentă de sănătate și ne-am concentrat destul de greu pentru că suntem singurul Spital Județean din țară care a fost finanțat pe POR (Programul Operațional Regional) din fonduri europene.

Am reușit să lămurim Comisia Europeană că este neapărată nevoie ca acest spital să se modernizeze, să se extindă pe două componente. O dată populația și așezarea extremă a județului Tulcea, în extremitatea țării. Așa erau proiectele și se finanțau zonele limitrofe, lăturalnice ale unei țări.", a spus Horia Teodorescu. 

„Este o investiție care sare de 70 de milioane de euro"

„Apoi faptul că trebuia să asigurăm siguranța sănătății turiștilor care ne vin aici care este foarte importantă. Un turist vine dacă are siguranță și garanția că, la nevoie, o intervenție medicală poată fi făcută la un alt nivel și aici la Tulcea, mai ales că navele de croazieră ne aduc turiști care sunt trecuți de a doua tinerețe.

Vreau să vă spun că Spitalul Județean va avea o clădire nouă, un bloc operator cu cinci săli de operație, altele decât cele existente acum. Este o investiție care sare de 70 de milioane de euro. Este un complex de sănătate, îi spun eu, pentru că în afară de Spitalul de Urgență, de Ambulatoriu, de Spitalul TBC, de Spitalul de Psihiatrie, de Spitalul Neuro, toate sunt în aceeași curte, în toate se lucrează. Unele sunt în stadiul final, altele au termen de dare în folosință vara viitoare și spre toamnă să încercăm ca tot complexul de sănătate pe care îl avem aici să fie la cheie și cu dotări de ultima oră.

Noi putem să mergem în oricare punct la care eu am făcut referire astăzi să vedem stadiul lucrărilor, să vedem cu ochii noștri că la Tulcea s-au întâmplat lucruri frumoase, benefice județului și orașului Tulcea.", a spus Horia Teodorescu la DC News. 

Youtube video image

VEZI ȘI: De ce reabilitarea falezei Tulcea a durat trei ani. Horia Teodorescu, totul despre acest obiectiv strategic / video https://www.dcnews.ro/de-ce-reabilitarea-falezei-tulcea-a-durat-trei-ani-horia-teodorescu-totul-despre-acest-obiectiv-strategic-video_931029.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel