„Războiul nu a început încă“ - umor negru, ciudat, neliniştitor şi uneori chiar teribil, o comedie neagră suprarealistă care prezintă oameni obişnuiţi luptând în războaiele lor de zi cu zi.
Războiul nu a început încă, de Mikhail Durnenkov
Regia: Bobi Pricop
Muzică: Alexandru Suciu
Cu: Ionuţ Vişan, Florentina Năstase, Mihaela Popa, Bogdan Fărcaş, Cristian Popa
„Războiul nu a început încă“ - umor negru, ciudat, neliniştitor şi uneori chiar teribil, o comedie neagră suprarealistă care prezintă oameni obişnuiţi luptând în războaiele lor de zi cu zi.
Dramaturgul rus Mihail Durnenkov declara despre „Războiul nu a început încă“ faptul că a vrut „să creeze un testament pentru tot ceea ce se întâmplă astăzi cu noi.“
Toate personajele sunt faţete ale aceleiaşi identităţi colective moderne; sunt neîncrezătoare, reacţionează şi sunt profund paranoice. Vârstă şi genul nu sunt întotdeauna importante în ceea ce priveşte cine pe cine joacă; aceste persoane sunt reprezentative pentru un concept mult mai complex. Tablourile scenice îşi schimbă direcţia, de la terifianta violenţă domestică către o întâlnire suprarealistă şi foarte amuzantă la un bazin de înot. Deşi uneori delimitarea scenelor făcută de Durnenkov se simte mult prea pregnant sau puţin cam tumultos, jocul actoricesc te prinde, iar sunetul puternic şi light design-ul conferă coerență spectacolului.
Oare războiul contează pentru un tată care ameninţă să incendieze o casă nouă construită pentru el de către fiul sau, pur şi simplu pentru a evita umilinţa de a fi dependent? Este război ceea ce se întâmplă atunci când o soţie este supusă faţă de soţul ei violent, dar devotat? Durnenkov descrie efectele dezumanizante ale vieţii într-o societate la un pas de război total.
Războiul nu a început încă este un spectacol presărat cu umor negru, dar de multe ori hilar despre locul în care războiul se ascunde de fapt - în casele noastre, pe străzile noastre, în inimile noastre.
Piesa „Războiul nu a început încă“ face parte din Antologia pieselor prezentate în secţiunea spectacole-lectură din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, ediţia 2016.
Dănilă Prepeleac, adaptare de Mihaela Rus şi Lizica Sterea după Ion Creangă
Scenografia: Mihai Androne
Distribuţia: Paul Niculae, Carmen Bogdan, Nelu Neagoe, Cătălin Rădulescu, Mircea Hendrich, Lizica Sterea, Ioana Roşu, Mihaela Rus
Frumoasa şi bestia, adaptare de Gabriel Apostol după Charles Perrault
Regia: Gabriel Apostol
Scenografia: Daniela Drăgulescu
Muzică: Alexandru Berehoi
Cu: Lăcrămioara Bradoschi, Ana Maria Orbean, Carmen Bogdan, Diana Uta/Mihaela Brebinaru, Lucian Orbean, Nelu Neagoe, Paul Niculae, Tudor Andronic
Teribila poveste a prinţului blestemat, transformat în bestie şi a frumoasei Belle, faţă nevinovată care încearcă să rupă blestemul. Oare prin bunătate şi iubire va putea ea să o învingă pe crudă vrăjitoare şi să schimbe destinul prinţului? Şi ce caută oare un spiriduş în povestea asta? Dar ce se va întâmpla cu tatăl lui Belle şi cu surorile ei răsfăţate ? Răspunsurile le veţi afla în spectacolul Teatrului pentru Copii Ciufulici.
Cântăreţii din Bremen, adaptare de Cristian Pepino după H.C. Andersen
Regia: Cristian Pepino
Scenografia: Cristina Pepino
Muzică: Dan Bălan
Distribuţia: Lucian Orbean, Daniel Burcea, Nelu Neagoe, Lizica Sterea, Ana Maria Orbean
Spectacolul, în regia lui Cristian Pepino, spune o poveste spumoasă despre cum să afli un drum propriu în viaţă, ocolind primejdii şi capcane de tot felul, o poveste despre prietenie şi solidaritate. Un cocoş, o pisică, un câine şi un măgar care, fiind bătrâni şi devenind nefolositori, urmau să fie ucise, reuşesc să fugă şi întâlnindu-se întâmplător pe drum pornesc împreună prin pădure spre Bremen. Petrecându-şi noaptea într-o casă ce aparţinea unor tâlhari, cele patru animale reuşesc să îi pună pe fugă pe hoţi, şi dobândesc astfel un sălaş.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News