EXCLUSIV  Ioan Crișan, asasinat pentru avere chiar de fiica sa! Comisar-șef (r.) Mihai Untaru: A profitat din plin de moartea lui

Foto: ISU Arad
Foto: ISU Arad

Comisar-șef (r.) Mihai Untaru a vorbit despre asasinatul lui Ioan Crișan, după ce suspecții atacului de acum trei ani ar fi fost prinși.

Ar fi fost prinși suspecții atacului cu bombă din Arad! Conform surselor din anchetă, una dintre persoanele vizate ar fi chiar fiica afaceristului. Ea ar fi fost cea care ar fi comandat atacul cu bombă asupra tatălui ei, având trei complici, cunoscuți ai lui Ioan Crișan. Cei patru ar fi fost ajutați și de asasini plătiți, din afara țării, căutați acum de poliție.

Vezi aici mai mult: Ioan Crișan, aruncat în aer, în Arad, la comanda propriei FIICE, ajutată de trei prieteni ai omului de afaceri - SURSE. Au loc percheziții chiar acum

Comisar-șef (r.) Mihai Untaru a comentat aceste noi informații pentru DC NEWS. Întrebat de ce nu a fost luată în calcul de la bun început posibilitatea ca atacul cu bombă să fi fost comandat de apropiați ai lui Ioan Crișan, comisar-șef (r.) Mihai Untaru ne-a explicat că încă de la începutul anchetei au fost luate toate variantele în calcul, dar, din lipsă de dovezi, autoritățile au evitat să ofere public informații în acest sens tocmai pentru a nu compromite mersul investigației.

Comisar-șef (r.) Mihai Untaru: Anchetatorii au așteptat să vadă cine a profitat din plin de moartea lui Ioan Crișan

"Informația aceasta a fost încă de la început exploatată, nimic nu a fost lăsat la o parte. Toate informațiile vizau inclusiv participația celor din cercul apropiat, inclusiv familia, dar trebuiau dovezi în cauză. (...) Anchetatorii au așteptat să vadă cine a profitat din plin de moartea lui Ioan Crișan, respectiv fiică-sa. A rămas cu toată averea", ne-a declarat Mihai Untaru.

Motivul asasinatului

Întrebat dacă e vorba despre un asasinat motivat doar de avere, Mihai Untaru a spus: "Haideți să gândim pragmatic. Ea beneficiază de absolut tot. Direcția afacerilor pe care ea le-a imprimat după moartea lui Crișan au adăugat încă un vector de urmărire pentru că ea a moștenit tot. Crișan avea câteva lucruri pe care investigatorii le bănuiau, dar trebuiau cercetate și dovedite. Acum, după 3 ani de zile, se pare că tot ce au avut cu titlul de ipoteză, și ipoteze au fost multiple, s-au confirmat. Ei pleacă în cercetare cu o cantitate mare de ipoteze, încercând să verifice fiecare pistă din toate punctele de vedere. Acea ipoteză care oferă mai multe dovezi, aia trebuie urmărită și atunci urmează și explicațiile.

Poate că niște psihologi, psihiatri, ar putea să analizeze ura pe care fiică-sa a avut-o împotriva lui taică-su. Probabil că e și vorba despre educație, carențe de legături familiare pe care încă nu le știm. Presa s-a cantonat mai mult pe relația Crișan - om de afaceri, cu anumite tipuri de afaceri în underground de tipul trafic de țigări, ați văzut că el era unicat în sensul în care avea somon african, singurul crescător din țară... În plus, poziția afacerilor lui era în apropierea granițelor, deci erau foarte multe lucruri și bănuielile se îndreptau spre multiple poziții. "Bă, poate l-a păcălit pe unul de afaceri, poate că a deranjat o mafie moldovenească, ucraineană". De multe ori când cauți foarte departe uiți că în apropiere poți să găsești adevărul. Uite că de data asta s-a dovedit".

De ce cazul lui Ioan Crișan este unul neobișnuit

Întrebat dacă au mai existat cazuri similare în România, comisar-șef (r.) Mihai Untaru a precizat faptul că în alte asasinate vinovați s-au dovedit a fi oameni din cercul de afaceri, nu din familia victimei.

"Au mai fost cazuri, dar erau mai mult legături de afaceri, nu din familie. Dar se pare că acolo unde credeam noi, într-o zonă, în Ardeal, unde lucrurile stau cu totul și cu totul altfel, relațiile familiale sunt dumnezeieşti privite, uite că acolo s-a întâmplat așa ceva.

Depinde acum și ce cultură, și ce mediu a accesat fetița asta în timpul creșterii. E un semn de întrebare și pe bună dreptate așteptăm răspunsuri. Poate că cei din poliție vor oferi, cu acceptul procurorului, bineînțeles, mai multe informații în acest sens. Eforturile procurorilor după trei ani jumătate sunt admirabile", a mai spus Untaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel