Ioan Holender, fost director al Operei de la Viena, a avut o scurtă observație privind capitalismul și limba engleză.
"Lumea de astăzi nu își mai ține cuvântul dat, dar nu își mai dă cuvântul, aș spune eu, și nu mai are nimic de ținut, pentru că vorbește aiurea și nu are un cuvânt și nu îl mai crezi. Și goana asta enormă după bani și după repezeală e dominantă. Cu asta nu trăim nici mai mult, nici mai bine - au spus-o alții mai deștepți ca mine. Ceva mai domol e la noi în țară, ceva mai domol e la București ritmul, deși suntem în drum spre mai rău.
Nu știu, asta cu clima... Da, luptăm împotriva dezastrului care vine peste noi. Cum luptăm? De unde luptă, mamă, când în Austria trăim prin zăpadă făcută, cum se spune... artificială, care e produsă cu o investiție enormă contra naturii și cu urmări drastice. Avioanele particulare nu mai costă nimic, aproape că mergi cu avioanele ca și când mergi cu autobuzul comunal, dar continuăm cu asta...
Acum iar o iau pe politică, dar acesta e adevărul. Capitalismul s-a transformat într-un imperialism, din toate punctele de vedere, și ce e și mai trist și foarte enervant pentru mine e că s-a transformat și limba. Acum, dacă nu știi engleză, noapte bună! (...) Această bătălie de viteză, să ajungem repede undeva și să avem bani - nu prea știm ce să facem cu banii, dar important e să îi avem - domină lumea și domină și tinerețea", a spus Ioan Holender, în podcastul Avangarda, cu Ionuț Vulpescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News