Ioan Stan: Retrogradarea României este din vina guvernului PNL

Șeful PSD Suceava a făcut declarații despre retrogradarea aplicată României și a dat vina pe liberali.

Președintele filialei Suceava a Partidului Social Democrat, Ioan Stan, a spus că îi consideră responsabili pe guvernanții liberali pentru retrogradarea României de agenția de rating Standard&Poor, conform Agerpres.

În opinia senatorului PSD, afirmațiile „iresponsabile" ale lui Florin Cîțu, ministru de Finanțe în Guvernul Orban, au afectat imaginea României.

PNL, ca ciuma galbenă, fiindcă înjumătățește PIB-ul României

„Cum să nu se întâmple acest lucru când domnul Cîţu a spus că deficitul României la sfârșitul anului, datorită guvernării PSD, va fi de 3,7% ca mai apoi să-l ducă la 4,1%, pe urmă la 4,3% ajungând la 4,7%, hotărându-se până la urmă domnul Cîţu la 4,3%. În condițiile în care doar într-o lună împrumuți 10 miliarde de lei, dublu cât împrumuta PSD-ul şi cu o dobândă substanțial mai mare. Asta în condițiile în care anunți că anul viitor datoria publică a României va crește de la 35% la 45%, revenind a doua zi şi spunând că e o eroare, că de fapt e 40% (...) Eu îmi aduc aminte că dumnealor vorbeau la un moment dat că PSD a amanetat viitorul copiilor. Să vă spun eu. Ciuma galbenă, dacă ei vorbeau de noi ca ciuma roșie, a fost cea care, prin anii 1600, a înjumătățit populația Europei, iar acum au de gând să înjumătățească PIB-ul României", a spus Stan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel