EXCLUSIV  Ioana Constantin despre orfanii ucraineni refugiați în România: Decât într-un război, mai bine într-un centru din România

Foto Ilustrativ / Pexels Alexandr Podvalny
Foto Ilustrativ / Pexels Alexandr Podvalny

Ioana Constantin a vorbit despre copiii orfani ucraineni pe care România îi va primi în centre cât și despre necesitatea modificării legii in ceea ce privește simplicarea procedurii de adopții pe plan național.

Bogdan Chirieac: Din nefericire, suntem rușinea Europei la modul de aplicarea a tratamentelor pentru copiii orfani români, acum îi avem și pe cei din Ucraina. Întrebarea este dacă vor fi tratați mai bine decât orfanii din România?

"Nu știu dacă vor fi tratați mai bine, cu toate că există foarte multe donații care merg acum înspre refugiați și înspre copii în particular, dar cu siguranță decât într-un război mai bine într-un centru din România. Cu siguranță! Din păcate, tratăm îngrozitor copiii din centre, tratăm îngrozitor copiii care au părinții plecați la muncă în străinătate", susține Ioana Constantin, într-un interviu acordat DC News TV.

Bogdan Chirieac: "Nu ar fi ușurarea legislației privind adopțiile pentru familiile din România o soluție?" 

Ioana Constantin: "E foarte complicat. La un moment dat când legea a fost atât de îngreunată s-au folosit atâtea argumente care țineau mai degrabă de traficul de persoane, care, într-adevăr, este la niște cote îngrozitoare în România și avem niște rețele infracționale în zona asta extrem de periculoase care sunt în complicitate cu cele din Albania,  care sunt cele  mai periculoase din lume. Jumătate de traficul de persoane în România sunt minori". 

Bogdan Chirieac: "Ar trebui schimbată o lege: lăsați copilașii să fie adoptați de familii, inclusiv de familiile monoparentale."

Ioana Constantin: "Nu știu dacă la noi există această spaimă legată de abuzuri de persoane sau pur și simplu este o ignoranță pe acest domeniu pe care o manifestă Parlamentul. Nicăieri în Uniunea Europeană nu există această sagă a adopțiilor precum există în România. Sunt foarte mulți copii în centrele acestea și foarte mulți oameni, tineri, părinți care își doresc să adopte un copil. Din păcate e foarte complicată procedura de adopție. Sincer nu am înțeles niciodată de ce nu se relaxează legislația, nu reușesc să înțeleg care e motivul".

Youtube video image

Citește și: "Un număr de 28 de copii ucraineni de la un orfelinat din Kiev, împreună cu directoarea orfelinatului, sunt de o săptămână găzduiţi la o fundaţie din satul Prod (judeţul Sibiu), unde sunt ajutaţi cu donaţii ale sibienilor, strânse la centrul Zacaria şi de Asociaţia "Mâini Unite". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel