EXCLUSIV  Ioana Constantin și Chirieac, replici despre Băsescu: Nu văd binele făcut de el / Mai căutați-l că nu vi l-a luat / video

Traian Băsescu
Traian Băsescu

Ioana Constantin și Bogdan Chirieac au avut un schimb de replici despre Traian Băsescu.

Ioana Constantin a spus că Traian Băsescu a fost cel mai bun președinte pe care l-a avut România. Bogdan Chirieac nu a fost de acord cu această afirmație. Cei doi au avut un schimb de replici despre Traian Băsescu, dialog pe care îl găsiți mai jos.

„Pentru mine, Traian Băsescu nu se poate compara cu Iliescu sau Constantinescu. (...) Parteneriatul României cu SUA și NATO a fost întărit sub mandatele lui Traian Băsescu”, a spus Ioana Constantin.

Bogdan Chirieac: „Statul subteran a fost construit de Traian Băsescu”.

„Lăsați-mă cu statul paralel. De fapt, Traian Băsescu a încercat să întărească instituțiile, să le dea demnitate! Că ulterior anumiți oameni din instituții au preferat să își folosească puterea în sens negativ... asta nu mai ține de omul Traian Băsescu. El a încercat doar să dea demnitate și putere acestor instituții, nu să stea în genunchi în fața politicienilor”, a replicat Ioana Constantin. 

„Dar când pe unii îi luau cu miliția și cu camerele de luat vederi la ora 06.00 cum se cheamă? Puterea unei instituții sau batjocură și abuz?”, a zis Chirieac.

„Știți foarte bine că au fost multe abuzuri despre care a vorbit și Traian Băsescu, un om foarte corect din acest punct de vedere. Întotdeauna a recunoscut ce s-a întâmplat greșit sau bun sub mandatele sale. Este singurul președinte care a dus în CSAT destructurarea rețelelor infracționale de crimă organizată. De ce nu se întâmplă asta astăzi când știm că aceste rețele înfloresc pe foarte multe domenii? (...) Tot ce a făcut Traian Băsescu a consolidat enorm statul de drept”, a continuat Ioana Constantin. 

„Cum vorbiți de stat de drept în România?”, a zis Chirieac.

„Da, există stat de drept. Mafia care a existat, sub regimul lui Adrian Năstase, a fost, în mare parte, zdrobită în mandatele lui Traian Băsescu”, a zis Ioana Constantin.

„Și s-a pus o altă mafie”, a continuat Chirieac.

„Nu pot fi de acord cu această chestiune. Au fost abuzuri și greșeli, dar eu zic altceva: Traian Băsescu este singurul președinte care a condamnat comunismul. (...) Dumneavoastră aveți o părere foarte proastă despre Traian Băsescu, eu am o părere foarte proastă despre Adrian Năstase. Eu pot recunoaște că Adrian Năstase este cel care a dus România în NATO, alături de Emil Constantinescu, chiar dacă eu am o părere foarte proastă despre Adrian Năstase ”, a zis Ioana Constantin.

„Și Băsescu a dus România în groapă. Unul a dus-o în NATO, altul în groapă”, a intervenit analistul politic. 

„Dar eu pot să recunosc, de exemplu, că sub mandatele lui Adrian Năstase a existat o mafie extraordinară, dar și că ne-a băgat în NATO. Eu pot fi corectă. (...) Traian Băsescu este cel mai bun președinte pe care l-a avut România. A fost și cel mai bun primar al Bucureștiului. Traian Băsescu a făcut foarte mult bine României”, a zis Ioana Constantin.

„Da, doar că nu-l găsim pe acest bine”, a spus Chirieac.

„Mai căutați-l, că nu vi l-a luat”, a conchis Ioana Constantin.

Vezi, pe larg, dialogul complet:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel