EXCLUSIV  Ioana Krekan (PPC): Unde găsiți cele mai importante elemente de pe factura de energie

Unde găsiți cele mai importante elemente de pe factura de energie. Ioana Krekan (PPC): În secțiunea "produse" se regăsesc informații despre prețul final facturat
Unde găsiți cele mai importante elemente de pe factura de energie. Ioana Krekan (PPC): În secțiunea "produse" se regăsesc informații despre prețul final facturat

Unde puteți găsi cele mai semnificative elemente de pe factura de energie. Ioana Krekan de la PPC ne-a oferit cele mai noi informații.

Care sunt cele mai importante elemente de pe factură și unde anume le găsesc clienții?

"Propun să ne uităm pe fiecare pagina pe exemplul pregătit de dvs. Mă bucur că ați anonimizat datele clientului respectiv pentru a il proteja. Prima modificare de pe prima pagină, o regăsim în partea de sus a facturii si anume seria si numărul facturii, dar si data emiterii, care anterior erau plasate ceva mai jos. 

În secțiunea Detalii necesare plății noutatea este codul QR pentru a putea face plata direct din aplicația MyEnel, pentru cei care scanează codul cu telefonul mobil.

În secțiunea "produse" se regăsesc informații despre valoarea facturată fără TVA, total baza de impozitare TVA, valoarea TVA, valoarea facturii curente, soldul la data emiterii facturii, total de plată, iar ca noutate a fost adăugată și cantitatea de kWh pentru energia activă, dar si prețul final facturat, cu toate componentele incluse.

Așadar, un client care vrea doar să știe din prima cât are de plată, unde trebuie să se uite? 

Un client care vrea să știe doar cât are de plată în total se poate uita la punctul 6 din secțiunea Produse de pe prima pagină, care este și prezentată cu litere îngroșate pentru o mai bună vizibilitate.

Ce alte noutăți merită menționate?

Tot pe prima pagină, în cadrul secțiunii Contacte utile, se regăsesc acum informații atât despre furnizor, cât și distribuitor. Pentru furnizor sunt afișate programul și numărul de telefon al call-centerului, numărul de telefon pentru transmiterea indexului, intervalul de transmitere index, iar ca noutate a fost adăugat un formular de contact al furnizorului. 

În ceea ce privește operatorul de distribuție, sunt afișate perioada de regularizare de către acesta, dar și numele distribuitorului unde se pot semnala deranjamentele.

Clienții care preferă instrumentele digitale au acum la dispoziție în partea dreaptă un alt cod QR, pentru a descărca și instala aplicatia MyEnel. În josul primei pagini se află și codurile de bare cu ajutorul cărora poate fi achitată factura la terminalele de plată unde achitarea facturilor se face după scanarea acestui cod de bare. În mod normal este unul singur, dar, dacă apar două coduri, însemnă că există și o factură precedentă neachitată. Accesând și al doilea cod de bare se poate plăti și soldul restant. Aceasta este o altă noutate", a declarat Ioana Krekan.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel