Iohannis a promulgat modificările Codului Fiscal

Klaus Iohannis a promulgat modificările Codului Fiscal.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 20 decembrie, modificările aduse Codului Fiscal. Mai exact, este vorba de „Decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 16/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative şi alte măsuri financiar-fiscale (PL-x 628/17.10.2022)”. De asemenea, a semnat și decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 75/2005 privind asigurarea calității educației (PL-x 73/28.02.2018).

După promulgare, urmează publicarea în Monitorul Oficial.

Legea fusese contestată la CCR de către USR

Printre altele, legea prevede ca suprataxarea contractelor de muncă part-time să rămână în continuare aşa cum este prevăzută în Ordonanţa Guvernului 16/2022 de modificare a Codului fiscal.

Impozitele pe locuințe nu mai cresc până în 2025

Impozitele pe proprietate nu se vor majora până la 1 ianaurie 2025.



Actul normativ mai stipulează că impozitul pe dividende se stabileşte prin aplicarea unei cote de impozit de 5% asupra dividendului brut plătit unei persoane juridice române. Impozitul pe dividende se declară şi se plăteşte la bugetul de stat, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care se plăteşte dividendul.

Veniturile din activități de consultanță fiscală sunt excluse de la restricția ca microîntreprinderile să obțină cel mult 20% din venituri din activități de consultanță sau de management.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel