Președintele Klaus Iohannis a declarat că a discutat cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, despre lucrări de infrastructură militară care nu s-au mai făcut sub egida NATO.
Președintele Klaus Iohannis a discutat astăzi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, cu ocazia unei vizite la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța, despre lucrări de infrastructură militară care nu s-au mai făcut sub egida NATO.
"Avem nevoie de infrastructură pentru a mișca ușor personalul dintr-o parte în alta. Am avut azi ocazia să discut cu secretarul general despre lucrări de infrastructură militară care nu s-au mai făcut sub egida NATO în ultima vreme: infrastructuri specifice precum alimentarea cu carburanți. E nevoie de o investiție foarte serioasă în infrastructura cibernetică. Peste tot avem nevoie de a investi în dezvoltarea capabilităților militare și în infrastructură. România a înțeles acest lucru, avem un plan de dezvoltare a infrastructurii", a declarat Klaus Iohannis.
CITEȘTE ȘI - BREAKING NEWS Mesajul lui Jens Stoltenberg pentru poporul român. Ce vizează scutul de la Deveselu
Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, că există riscul unei invazii a Rusiei în Ucraina.
'Există un risc real pentru că ceea ce vedem acum, această comasare de trupe la granița Ucrainei ar putea conduce la o invazie. În același timp, nu avem nicio certitudine cu privire la ceea ce se va întâmpla. Continuăm să facem apel la Rusia de a reveni la un dialog onest cu NATO.', a spus Stoltenberg.
'Există riscul unei invazii la scară mare, dar există și riscul de încercări de a răsturna Guvernul de la Kiev sau atacuri cibernetice. Mulți dintre ofițerii serviciilor secrete din Rusia acționează în Ucraina. Faptul că știm că Rusia a mai acționat în Ucraina, asta ne îngrijorează și trebuie să fim foarte pregătiți.', a declarat Stoltenberg.
'De aceea, prezența trupelor americane în România este foarte importantă pentru că transmite un semnal de solidaritate, un semnal că suntem pregătiți să intervenim.', a declarat Jens Stoltenberg.
El a mai spus că venirea celor 1.000 de militari americani suplimentari arată unitatea transatlantică şi angajamentul SUA de a apăra Europa. Regiunea Mării Negre are o importanţă strategică pentru NATO, a mai declarat Stoltenberg într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu