Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre importanța defensivă a Alianței Nord-Atlantice.
Aflat în vizită la Chișinău, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre NATO:
„Noi suntem pe Flancul Estic, suntem lângă Marea Neagră și știm că din Marea Neagră a fost lansat atacul rusesc asupra părții sudice a Ucrainei. Pe de altă parte, Flancul Estic trebuie întărit într-un mod echilibrat. Partea sudică, mai ales spre Marea Neagră, trebuie să fie la fel de bine apărat și întărit la fel ca partea de nord din zona Mării Baltice. Pentru a satisface aceste cerințe, voi solicita în continuare o prezență aliată suplimentară și întărită pe partea noastră a Flancului Estic pentru a putea să facă ceea ce ne spune doctrina NATO, că trebuie să avem o prezență puternică descurajatoare.
Noi nu dorim să atacăm pe nimeni. Nu dorim un război cu nimeni, dar nici nu putem să tolerăm, să fim slabi și să fim atacați în partea vulnerabilă a Flancului Estic. Vom solicita în continuare întărirea și creștere capacității de apărare pe partea noastră de Flanc Estic și aceste lucruri le voi spune la Summit-ul NATO de săptămâna viitoare“, a precizat Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis, prezent la Chișinău, a vorbit despre refugiații din Ucraina:
„România va primi atâția refugiați câți vin. Nu am de gând să refuz nicio ucraineancă și niciun ucrainean care caută refugiu la noi, iar cei care caută refugiu în Republica Moldova și aici capacitatea e depășită, vor fi toți primiți în România. Nu intenționez să aducem în discuție un număr sau o cotă. Este vorba despre valori în care credem și refugiații trebuie ajutați. Aceștia vor primi ajutorul și asistența ce li se cuvine.
Este minim-minimorum cât putem să facem pentru ucraineni în această perioadă extrem de dificilă și în această situație catastrofală în care au ajuns ei prin agresiunea Rusiei“, a spus, la Chișinău, Klaus Iohannis (vezi AICI).
Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga s-a pronunțat astăzi în cazul invaziei ruse din Ucraina.
Conformei deciziei CIJ de la Haga, Rusia trebuie să suspende de urgență acțiunea militară din Ucraina.
Curtea Internaţională de Justiţie a acceptat acțiunea Ucrainei depusă la tribunalul respectiv și a stabilit că trebuie să fie impuse de urgență măsuri temporare pentru ca situația din Ucraina să nu se agraveze.
Sunt trei aspecte pe care judecătorii le-au convenit în cadrul acestei ședințe:
1. Rusia trebuie să suspende de urgență această operațiune militară din Ucraina
2. Niciun soldat, nici o bază militară, nici o structură militară care intervine în acest moment în Ucraina nu trebuie să își continue acțiunea
3. Ambele țări trebuie să se oprească din acțiuni care pot provoca prejudicii de nereparat în Ucraina
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News