Iohannis, Ciucă și Ciolacu, negocieri pentru alegeri și comasare. Chirieac: Eu așa ceva nu am mai văzut! E o nebunie!

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ultimele evoluții de pe scena politică din România.

Președintele PSD Marcel Ciolacu și președintele PNL Nicolae Ciucă au ajuns, în jurul orei 11:00, la Palatul Cotroceni, unde poartă discuții cu președintele Klaus Iohannis despre comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, despre o eventuală alianță politică sau electorală între cele două formațiuni politice și despre întregul calendar electoral pe anul 2024.

Cei doi lideri urmează să facă declarații de presă în cursul serii, după ce ambele partide vor parafa deciziile stabilite în coaliția de guvernare.

CITEȘTE ȘI        -        Comasare alegeri. Tudose: Mi-au venit cifrele acestea la ora 00.00

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit, miercuri, la Antena 3 CNN, la emisiunea moderată de Berta Popescu, unde a comentat ultimele evoluții de pe scena politică.

„Calculul politic nu mai are niciun rost. Este strict vorba de voința președintelui Iohannis. Consemnăm cu această ocazie un președinte al României care își păstrează puterea neștirbită, cu 10 luni înainte de terminarea mandatului. Eu așa ceva nu am mai văzut!““, a spus analistul politic.

„A venit de pe planeta Marte din vacanță, le-a spus: Așa faceți! Și așa se va face“, a adăugat, ironic, Bogdan Chirieac.

În ședința de dimineață de la Palatul Cotroceni, potrivit unor surse, liderii coaliției de guvernare au vorbit despre posibilitatea ca alegerile prezidențiale să se desfășoare în luna septembrie, cu 90 de zile înainte de încheierea mandatului președintelui Iohannis. Despre acest lucru, Bogdan Chirieac a spus că „totul se face după cum vrea stăpânul de la Cotroceni“.

„Statul este putred, justiția și administrația sunt nefuncționale, s-au introdus taxe și impozite suplimentare și au băgat țara în recesiune, iar acum își bat joc și de calendarul alegerilor“, a mai spus Bogdan Chirieac.

Ca urmare a acestei rocade a alegerilor prezidențiale cu cele parlamentare, analistul politic e de părere că președintele Iohannis va avea de câștigat, pentru că țintește „funcția de înalt reprezentant UE pentru Ucraina“.

„Ca să dai peste cap tot calendarul de alegeri, să ai 3 luni, doi președinți, să ai 4 luni, doi primari și 2 președinți de consilii, e o nebunie“, a explicat Bogdan Chirieac.

De asemenea, în coaliția de guvernare s-a ridicat și posibilitatea unui candidat comun din partea PSD și PNL la alegerile prezindențiale. Bogdan Chirieac a făcut o comparație cu USL-ul din 2012, despre care a spus că „a salvat țara“, și „probabil că acum prezidențiabilul ar trebui să fie candidatul PSD“. El a spus că după „20 de ani de președinți de dreapta avem rezultatul“ din prezent. Deși PNL-ul spune că statistic președintele e de dreapta, analistul politic a explicat că în aceste negocieri „nu contează logica“, ci „voința președintelui Iohannis.“

„Că se îndoaie PNL, înțeleg, dar de ce se îndoaie PSD?“, s-a întrebat, retoric, Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel