Iohannis: Creșterea TVA nu e o soluție. Soluția constă în creșterea gradului de colectare / video

Arhiva Foto
Arhiva Foto

„Creșterea TVA nu e o soluție. Soluția constă în creșterea gradului de colectare”, a zis Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a făcut declarații de ultimă oră. Președintele a zis că a vorbit cu Marcel Ciolacu înainte ca premierul să plece la Bruxelles privind condițiile de negociere.

„Creșterea TVA nu e o soluție, după părerea mea. Dar dacă pe termen scurt se găsește, cu ajutorul experților, că anumite măsuri trebuie puse în practică, probabil Guvernul le poate promova. Creșterea sau scăderea TVA au mai fost discutate. Dar acum nu reprezintă o soluție. Soluția constă în creșterea gradului de colectare, adică să se adune banii care se cuvin la bugetul statului”, a zis președintele.

Marcel Ciolacu a declarat, joi, înainte de întâlnirea cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Lyen, că își va asuma răspunderea pe măsurile fiscale agreate cu Comisia Europeană, dar că există semnale că și oficialii europeni vor recunoște eforturile financiare deosebite făcute de noi în acest an pentru susținerea Ucrainei și Republicii Moldova.

Youtube video image

Premierul Marcel Ciolacu are în perioada 31 august - 1 septembrie 2023 prima vizită la Bruxelles de la preluarea mandatului de prim-ministru, în contextul dialogului constant pe care România îl are cu instituțiile europene.

Prim-ministrul României are întrevederi cu înalți oficiali europeni: președinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, cu președintele Consiliului European, Charles Michel, precum și cu directorul general al SG Recover (Recovery and Resilience Task Force), din cadrul Comisiei Europene, Céline Gauer.

Un punct important al deplasării la Bruxelles este vizita șefului Executivului la Spitalul Militar Regina Astrid, unde au fost transferate pentru tratament două persoane rănite în exploziile de la Crevedia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel