Iohannis, de acord privind creșerea vârstei de pensionare

Klaus Iohannis FOTO AGERPRES
Klaus Iohannis FOTO AGERPRES

Klaus Iohannis a declarat, vineri, într-o discuție informală cu presa la Palatul Cotroceni, că persoanele care sunt angajate în sistemul bugetar ar trebui să poată opta pentru a rămâne, dacă doresc, în activitate după vârsta de pensionare.

Klaus Iohannis a declarat, vineri, într-o discuție informală cu presa la Palatul Cotroceni, că persoanele care sunt angajate în sistemul bugetar ar trebui să poată opta pentru a rămâne, dacă doresc, în activitate după vârsta de pensionare, mai ales în cazul medicilor și profesorilor. Însă, Iohannis a explicat că acest lucru ar trebui să se facă fără posibilitatea cumulării pensiei cu salariul, potrivit Mediafax.

De asemenea, șeful statului a afirmat că pensionarea la 40 de ani este o situație care ar trebui „reglată cât mai curând".

„Sper că o reglăm cât de curând, e un pic prea devreme să ieși la pensie la vârsta asta", a precizat Klaus Iohannis.

În ceea ce privește pensiile speciale, Iohannis a spus că mai este nevoie de o analiză serioasă pe acest subiect, în Parlament fiind doar o discuție în acest sens.

Discutia este „artificiala". „Este o bulă mediatică, a fost o discuție în Parlament și nu s-a întamplat nimic. Când cineva vrea să abată atenția de la probleme grave, încep discuțiile pe pensii speciale și unguri", a spus Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel