Deputatul PSD Laura Vicol a făcut, miercuri seară, câteva declarații după declarația de presă susținută de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.
„Pe mine mă bucură că președintele României și-a adus aminte că există și copii în această țară. Mi-ar fi plăcut și mai mult să ni se spună de ce nu mai există burse pentru copiii cu note de 10, de ce nu toți au acces la educație. Adică eu sunt un om echilibrat care încearcă să construiască ceva începând cu prima treaptă. Așa să sărim la treapta zece, în condițiile în care sunt atâtea nereguli în învățământ...”, a spus Laura Vicol, miercuri seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii lui Răzvan Dumitrescu, „Subiectiv”.
„Oricum, este un pas înainte. Este un proiect care le aparține. Să dea Dumnezeu să le și iasă”, a subliniat Laura Vicol.
Guvernul își va asuma, săptămâna viitoare, prin memorandum, țintele și obiectivele proiectului „România educată”, urmând să stabilească un plan clar de acțiune, cu responsabili și termene pentru implementare, a spus președintele Klaus Iohannis.
De asemenea, Klaus Iohannis a spus că proiectul se bazează pe cea mai amplă consultare națională în domeniul educației din perioada post-decembristă: au fost consultate nu mai puțin de 10.000 de persoane și peste 150 de organizații și instituții.
Coaliția de guvernare și-a exprimat susținerea pentru proiect și „chiar săptămâna viitoare Guvernul României își va asuma prin memorandum țintele și obiectivele României educate, urmând să stabilească un plan clar de acțiune, cu responsabili și termene pentru implementare”.
Președintele a afirmat că a apreciat deschiderea membrilor Parlamentului, inclusiv a celor din opoziție, pentru colaborare: „Educația trebuie să fie baza noastră comună de construcție și să nu mai aibă culoare politică. Românii așteaptă mai mult consens pe astfel de teme esențiale pentru viitorul țării noastre și, din păcate, ceea ce am văzut de prea mulți ani au fost lupte politice sterile care au afectat inclusiv educația. Nu mai putem continua așa dacă vrem ca România să avanseze și să se dezvolte”.
În cel mai scurt timp, se va constitui un grup de lucru transpartinic pentru a construi cadrul legislativ care să permită implementarea proiectului, a spus președintele.
Proiectul „România educată” are un sprijin financiar „istoric”, în valoare de 3,6 miliarde de euro.
Iohannis a anunțat, suplimentar, prin alte fonduri europene, finanțarea cu 400 de milioane de euro renovarea unităților de învățământ preuniversitar de stat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News