Iohannis, despre viziunea Ungariei privind o Nouă Europă Centrală: Nu sprijin abordarea

Klaus Iohannis FOTO Agerpres
Klaus Iohannis FOTO Agerpres

Klaus Iohannis a declarat că nu sprijină o abordare ca cea a premierului Ungariei Viktor Orban, privind o Nouă Europă Centrală pentru că nu dorește să se deschidă noi "falii" în cadrul Uniunii Europene.

„Eu mă implic pentru Uniunea Europeană, nu pentru o altă entitate pe care am crea-o în plan mai mic și mai apropiat. Nu sunt de părere că trebuie să deschidem noi falii în cadrul UE, dimpotrivă trebuie să ne implicăm, fiecare cât poate de bine, pentru a închide faliile existente. Avem în continuare falia est-vest care are origini istorice, este o falie care vine pe fosta Cortină de Fier. Eu m-am implicat foarte mult și rămân foarte implicat pentru a o închide. (...) Eu n-o să mă implic niciodată pentru a crea subentități în Uniunea Europeană, care ar deschide și noi falii. Aceasta este o abordare pe care nu o pot sprijini", a declarat președintele Klaus Iohannis, marți, la Palatul Cotroceni.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, sâmbătă seara, la Timișoara, unde a participat la un spectacol organizat pentru a marca împlinirea a 30 de ani de la Revoluție, că Ungaria este pregătită să construiască, împreună cu vecinii ei, printre care și România, o nouă Europă Centrală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel