Iohannis, după discuția cu Ursula von der Leyen: Sancțiuni imediate împotriva Rusiei

Iohannis, după discuția cu Ursula von der Leyen: Sancțiuni imediate împotriva Rusiei / Foto: Facebook Klaus Iohannis
Iohannis, după discuția cu Ursula von der Leyen: Sancțiuni imediate împotriva Rusiei / Foto: Facebook Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a avut o discuție cu Ursula von der Leyen.

Președintele României, Klaus Iohannis, a discutat, marți, cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu privire la pachetul de sancțiuni imediate care urmează să fie luate în urma încălcării grave a dreptului internațional de către Rusia, transmite Mediafax.

„Am avut un apel consecvent cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu privire la pachetul de sancțiuni imediate care urmează să fie luate în urma încălcării grave a dreptului internațional de către Rusia, care a dus la escaladarea gravă a situației de securitate în regiunea Mării Negre”, scrie pe Twitter Klaus Iohannis.

VEZI ȘI: Țările care SUSȚIN Rusia pentru recunoașterea independenței Donețk și Lugansk. Putin e prezentat ca un SALVATOR. "Sincerele noastre felicitări!"

Klaus Iohannis, discuție și cu Andrzej Duda



Șeful statului a discutat marți și cu omologul polonez, Andrzej Duda, despre situaţia de securitate din regiunea Mării Negre şi acţiunile Rusiei.

România condamnă cu fermitate recunoașterea de către Rusia a zonelor Donețk și Lugansk din Ucraina ca independente, a transmis luni președintele României, Klaus Iohannis. El spune că este o încălcare flagrantă a dreptului internațional: „Susținem ferm suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a decis recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, invocând faptul că Ucraina nu a avut niciodată o "statalitate autentică", ci a fost creată de Rusia bolşevică, iar acum se confruntă cu probleme politice sistemice.

Marea Britanie a impus sancțiuni băncilor rusești

Marea Britanie impune sancțiuni împotriva a cinci bănci rusești, precum și împotriva oamenilor de afaceri Ghenadi Timcenko, Boris și Igor Rotenberg, apropiați președintelui rus. Acest lucru a fost anunțat în Parlament de premierul Boris Johnson.

Acestea sunt Rossiya Bank, Promsvyazbank, Banca de Economii Industrială, Banca Mării Negre pentru Dezvoltare și Reconstrucție (Banca Mării Negre) și Genbank. Toate activele acestor oameni și bănci din Marea Britanie vor fi înghețate, iar lui Rotenberg și Timchenko li se va refuza intrarea în Marea Britanie, în plus, tuturor companiilor și cetățenilor britanici li se va interzice orice cooperare cu aceștia, a avertizat premierul. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Știri recomandate
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel