Iohannis e încrezător că vom scăpa de vizele pentru SUA

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Președintele Klaus Iohannis e încrezător că România are șanse la liberalizarea regimului vizelor pentru SUA.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat că România are şanse la liberalizarea regimului vizelor pentru SUA şi că semnele nu sunt rele, dar a evitat să avanseze un orizont de timp pentru o decizie a Washingtonului în acest sens, potrivit Agerpres.

Întrebat care sunt perspectivele în privinţa ridicării obligativităţii vizelor pentru SUA, Klaus Iohannis a spus că "s-a lucrat foarte intens pe conştientizare, pe informarea publicului, şi se pare că avem şanse şi aici".

Şeful statului a precizat că vor urma "analize, măsurători, concluzii" dar că este "foarte mulţumit de cum s-a lucrat în această speţă. Şi cei de acasă s-au străduit foarte tare, şi cei de aici s-au străduit foarte tare".

"Şi chiar cred că informarea publicului a fost punctul cheie pentru a avea o rată de refuz mult, mult mai mică. Ştiţi că întreaga chestiune ţine de aşa-anumita rată de refuz care trebuie să fie suficient de mică. Semnele nu sunt rele", a declarat şeful statului pentru jurnaliştii români, pe marginea Adunării Generale a ONU.

El a evitat totuşi să avanseze un calendar în acest sens. "După ce avem primele rezultate, putem să discutăm şi despre asta", a spus Iohannis.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel