Iohannis i-a decorat pe sportivii medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris 2024

 Administrația Prezidențială
Administrația Prezidențială

Astăzi, la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis i-a decorat pe sportivii români care au obținut rezultate remarcabile la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris.

La Jocurile Olimpice de la Paris, sportivii români au cucerit un total de nouă medalii, dintre care trei de aur, patru de argint și două de bronz. Echipajul de canotaj – opt rame cu cârmaci (8+), format din Maria Magdalena Rusu, Roxana Iuliana Anghel, Nicoleta Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Geanina Radiș și Victoria Ștefania Petreanu, a adus una dintre medaliile de aur. De asemenea, Andrei Sebastian Cornea și Marian Florian Enache au obținut aurul la canotaj – dublu vâsle (2x), iar înotătorul David Popovici a triumfat la proba de 200 metri liber.

Sportivii români au avut rezultate remarcabile și pe treapta a doua a podiumului. Mihaela Valentina Cambei a obținut argintul la haltere – categoria 49 kg, în timp ce echipajele de canotaj formate din Gianina Elena van Groningen și Ionela Livia Cozmiuc (dublu vâsle categorie ușoară - L2x), Ioana Vrînceanu și Roxana Iuliana Anghel (dublu rame - 2-), și Simona Geanina Radiș și Nicoleta Ancuța Bodnar (dublu vâsle - 2x), au adus alte medalii de argint pentru România.

Bronzul a fost câștigat de înotătorul David Popovici la proba de 100 metri liber, precum și de gimnasta Ana Maria Bărbosu la sol, după un apel de succes la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

La Jocurile Paralimpice, România a fost reprezentată cu succes de Alexandru Bologa, care a obținut aurul la para judo, și de Camelia Ciripan, care a câștigat medalia de bronz la para tenis de masă.

Decernarea acestor distincții vine ca o recunoaștere a excelenței și determinării de care au dat dovadă sportivii români, atât la Olimpiada cât și la Paralimpica de la Paris, contribuind astfel la consolidarea poziției României în sportul mondial.

2. Administr... (ceremnoni2_95900900.jpg)

Sursa: Administrația Prezidențială (captură)

***

Președintele Klaus Iohannis a spus, cu ocazia ceremoniei, că: "Indiferent de rezultate, transmit felicitări tuturor celor care au participat la competițiile din Franța și vă încurajez pe toți să continuați să vă autodepășiți. Onorăm astăzi în numele statului român reușitele remarcabile obținute de sportivi, contribuția antrenorilor și implicarea asiduă a celor care au susținut delegațiile de sportivi și care gestionează misiunea olimpică din România. Vă felicit, dragi sportivi, pentru că ați urcat din nou drapelul României pe podium și ne-ați adus mai aproape unii de ceilalți în emoția de a fi parte la demonstrația dumneavoastră de tărie de caracter și de excelență sportivă.

La Paris a fost scrisă o nouă pagină de istorie pentru sportul românesc și ne aflăm în acest cadru festiv pentru că îmi doresc că acest moment în care foști mari sportivi, actuali campioni și generații tinere de sportivi sunt împreună să fie un adevărat punct de cotitură pentru viitorul sportului în România. Astfel, campionii de ieri, de astăzi și de mâine leagă istoria sportului românesc printr-un arc simbolic peste timp care arată că țara noastră are un potențial uriaș care trebuie valorificat (...)".

Ceremonia poate fi urmărită aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel