Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că în spaţiul public se discută prea puţin despre învăţământ, punctând că este necesară dezvoltarea educaţiei în baza unei viziuni pentru a evita 'haosul legislativ'.
'Se discută încă prea puţin despre învăţământ în spaţiul public. Totuşi, educaţia şi cercetarea sunt două domenii cheie care au contribuit semnificativ la desăvârşirea Marii Uniri din 1918 şi continuă să aibă un rol important în modernizarea României. Mărturie în acest sens stă numărul mare de şcoli şi licee care îşi sărbătoresc centenarul', a spus şeful statului la ceremonia de decorare a mai multor instituţii de învăţământ.
El a subliniat că România se află în prezent într-un moment de cotitură similar cu cel existent la începutul secolului trecut.
'România s-a reintegrat în spaţiul cultural şi politic european, iar globalizarea ne obligă să oferim elevilor noştri o pregătire comparabilă cu cea existentă în ţările dezvoltate de pe mapamond. Avem nevoie, din nou, de spiritul lui Spiru Haret şi de o susţinere cât mai puternică a şcolii din partea clasei politice. Direcţiile de reformă necesare pentru şcoala românească sunt clare, problemele cărora trebuie să le răspundă fiind vizibile în statistici şi în numeroase rapoarte interne şi internaţionale. Şcoala trebuie să contribuie la prosperitate şi la reducerea inegalităţii, să formeze absolvenţi pregătiţi pentru piaţa muncii şi cetăţeni activi în viaţa comunităţii şi în viaţa statului. Dezvoltarea educaţiei în baza unei viziuni şi a unei strategii este necesară pentru a evita haosul legislativ sau reformele care se anulează reciproc la câţiva ani distanţă', a subliniat şeful statului.
[citeste si]
Preşedintele Klaus Iohannis a decorat, miercuri, mai multe instituţii de învăţământ în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni şi la care a participat şi ministrul Educaţiei, Liviu Pop.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu