Iohannis, întrebat dacă e mulțumit de prestația polițiștilor în cazul tragediei de la 2 Mai: Unii s-au străduit, alţii nu

FOTO: Administrația Prezidențială
FOTO: Administrația Prezidențială

Klaus Iohannis a abordat suboectul prestației polițiștilor care au intervenit în cazul accidentului de la 2 Mai.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că 'unii (n.r. polițiști) s-au străduit şi alţii nu' şi că cei din urmă trebuie să 'suporte rigorile legii sau ale regulamentului sau reorganizarea întregului inspectorat de poliţie'.

'Daţi-mi voie să vă rog să puneţi această întrebare la Ministerul de Interne, care verifică toate procedurile şi care sper, în timp scurt, să aibă toate răspunsurile. (...) Unii s-au străduit şi unii, nu. Asta e realitatea. Şi cei care nu, vor trebui să suporte rigorile legii sau ale regulamentului sau reorganizarea întregului inspectorat de poliţie', a spus şeful statului, după ce a efectuat o vizită la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti.

 

Predoiu: Desființez IPJ Constanța

Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a povestit, luni, care vor fi reformele pe care își dorește să le desfășoare în cadrul Poliției Române, în urma tragediei de la 2 Mai.

„Dincolo de ce îmi propune raportul, voi lua măsurile care urmează. Reorganizarea de sus și până jos a IPJ Constanța! Întreaga structură organizatorică va fi regândită și adaptată amplorii fenomenului infracțional specific acestui județ și o nouă echipă va asigura operarea sistemului până când noua organizare va intra în funcțiune. Practic, desființez inspectoratul și îl vom reclădi într-o nouă organizare managerială și funcțională, adaptată la realitatea infracțională din teren.

Pentru a avea o șansă în lupta cu criminalitatea, acești oameni care zi de zi se luptă cu ea trebuie puși într-un context organizatoric diferit, echipați corespunzător, inclusiv cu mijloace logistice. Această nouă structură va fi rezultatul gândirii colective, cu cei mai buni specialiști de care dispunem în țară în materie de combatere a criminalității. Voi solicita și un raport extern de expertiză, de la țări partenere strategic, prin experți în structuri de forță care combat criminalitatea.

Noua organigramă a IPJ Constanța va fi adoptată prin ordin de ministru, emis în jurul datei de 15 octombrie, după ce va fi concepută astfel încât să fie capabilă să confrunte fenomenul infracțional de magnitudinea celui existent în județul Constanța. În special în ceea ce privește evaziunea fiscală, trafic de droguri, trafic de ființe umane, crimă organizată. Noul IPJ Constanța va fi un proiect pilot, care a servi drept model. Până atunci, noua echipă va fi condusă de doamna comisar-șef Mădălina Vlangăr“, a spus Cătălin Predoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel