Iohannis, mesaj către PNL: Pericolul iliberalismului se resimte

Klaus Iohannis a participat la evenimentul organizat de PNL cu ocazia împlinirii a 143 de ani de la înfiinţare.

Asumarea valorilor liberalismului a devenit o necesitate, pentru ca România să-şi păstreze nealterat cursul democratic pro-occidental, se arată în mesajul preşedintelui Klaus Iohannis transmis la aniversarea a 143 de ani de la înfiinţarea PNL.

"România are nevoie de un PNL implicat activ în soluţionarea disfuncţionalităţilor ţării noastre, un partid liberal care să contribuie la prezervarea valorilor euroatlantice, la reforma sistemelor publice, la modernizarea societăţii, la promovarea toleranţei, a consensului şi solidarităţii, la menţinerea statului de drept şi la respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Sunt convins că dvs., liberalii autentici, veţi rămâne profund angajaţi în susţinerea cu prioritate a angajamentelor României care rezultă din calitatea de stat membru al NATO şi UE şi că veţi continua să apăraţi principiile democraţiei care stau la baza unei guvernări eficiente şi predictibile. Într-o perioadă complicată, în care pericolul iliberalismului se resimte din ce în ce mai pregnant, asumarea valorilor liberalismului a devenit o necesitate, pentru ca România să-şi păstreze nealterat cursul democratic pro-occidental şi să nu devieze către trecutul întunecat. Vă încurajez să promovaţi aceste valori şi să le duceţi mai departe", a arătat preşedintele în mesajul său, care a fost dat citire la evenimentul de la sediul PNL de către consilierul prezidenţial Laurenţiu Ştefan.

Şeful statului i-a felicitat pe membrii PNL, la ceas aniversar, şi şi-a exprimat recunoştinţa pentru contribuţia pe care PNL a avut-o la progresul acestei ţări.

"Istoria PNL se confundă în mare măsură cu istoria României moderne, fiind cunoscut şi recunoscut aportul semnificativ al liberalilor la proiectele majore care au determinat crearea şi consolidarea statului naţional român. Încă de la apariţia sa, în 1875, PNL a avut un rol esenţial pe scena politică şi socială a vremii - I.C. Brătianu, primul preşedinte al formaţiunii devenea în 1876 preşedintele Consiliului de Miniştri, fapt ce marca începutul unei noi perioade de modernizare şi consolidare a statului. (...) Desăvârşirea statului naţional în 1918 a fost un alt eveniment major realizat cu susţinerea incontestabilă a liberalilor. Ionel Brătianu, considerat premierul Unirii, a înţeles că pentru îndeplinirea misiunii pe care o primise - aceea de a lupta pentru realizarea idealului naţional, era nevoie de pragmatism, curaj şi capacitatea de a pune interesul ţării mai presus de orice. România a intrat apoi într-o nouă etapă - perioada interbelică fiind marcată de numeroase reforme care au determinat dezvoltarea socială, economică şi culturală a ţării. Şi de această dată liberalii au fost parte a soluţiei", a subliniat mesajul preşedintelui.

Preşedintele a adăugat că după 1990 PNL a contribuit la renaşterea democraţiei româneşti, la stabilitatea ţării şi la integrarea României în NATO şi în UE. "Astăzi, mai mult ca oricând, PNL trebuie să ducă mai departe moştenirea înaintaşilor săi, oameni de stat demni, vizionari, pentru care consolidarea şi reformarea statului au fost prioritare", menţionează mesajul citat.

[]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel