Bogdan Chirieac a analizat, vineri, la Antena 3, situația dintre Klaus Iohannis și Guvern, după ultimele evenimente care au creat revolte în spațiul public.
Bogdan Chirieac a comentat ultimele declarații făcute de președintele Klaus Iohannis confom cărora nu va face pace cu Guvernul.
"Lucrul acesta se anunță ca pe o mare victorie? Deci atât este înțelegerea democrației din România. Desigur că domnul președinte Iohannis este ales, e în perfectă stare din punct de vedere al democrației, dar și Guvernul, la rândul său, este pus acolo de un Parlament, la rândul său, ales. Faci un titlu de glorie că nu te înțelegi cu Guvernul? Păi nu te înțelegi cu Guvernul, nu te înțelegi cu propriul popor, cu majoritatea acestui popor care a votat într-un fel nu mai departe decât acum doi ani. În privința Ordonanței de Urgență, sigur că se poate juca polițistul bun, polițistul rău. Această ciocnire cu multinaționalele să știți că nu este foarte ușoară în niciun stat al lumii. Doar statele profund democratice și foarte puternice au reușit să se așeze la masă ca de la egal la egal cu multinaționalele. Uite, România încearcă să facă acest lucru. Ce face domnul Președinte Iohannis, handicapează din start Guvernul în sensul că, vezi Doamne, nu e bine, nu a făcut, nu a dres, el nu se poate opune. Nu" a declarat Bogdan Chirieac.
Citește și: Iohannis, NOU ATAC: Colaborarea cu PSD, la cel mai scăzut nivel
Privitor la motivul amânării adoptării Ordonanței de Urgență privitoare la "Taxa pe lăcomie", analistul a declarat că nu ține poziția președintelui Klaus Iohannis.
"Ordonanța nu s-a dat nu din cauza domnului președintelui Iohannis, ci fiindcă avea 82 de prevederi care trebuiau modificate, urmare a intervenției Ministerului Justiției. Înțeleg că astăzi se dă Ordonanța. Deci nu din cauza sa nu s-a dat, sau datorită, că dânsul cred că e pe datorită, poporul muncitor e din cauza. Înțeleg că ea se dă. A, poate că nu au negociat suficient cei implicați, nu îmi dau seama. Ideea este că în România, după cum știți, băncile practic nu sunt impozitate în timp ce onorabilul client plătește și aerul pe care îl respiră în bancă. Am văzut că unele bănci din România fac și politică, președintele băncii românești cu capital străin participă la demonstrații, sunt multe lucruri de discutat aici, dar deocamdată pe noi ne interesează situația dezastruoasă dintre președinte și prim-ministru, dintre președinte și Parlament, dintre președinte și Guvern, în condiția în care mai important decât președinția Uniunii Europene este acest conflict cu multinaționalele în care România trebuie să câștige ceva", a mai spus Bogdan Chirieac.
Citește și: Preşedinţia Consiliului UE. Iohannis: Din acest motiv am spus că suntem nepregătiți
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu