România în Schengen. Președintele Iohannis anunță că, pentru Austria, nu e de ajuns pactul UE privind migrația

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații cu privire la poziția Austriei vizavi de acceptarea României în Schengen. 

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Granada, unde a participat la a treia reuniune a Comunității Politice Europene, că nu crede că pactul UE privind migrația va schimba poziția Austriei în privința aderării României la Schengen și a susținut că „este nevoie de mai mult”, conform g4media.

Conform președintelui, progresul obținut cu acest pact ”este destul de modest”: ”S-a scurs multă cerneală în ultimele zile pe acest pact pe migrație. Sincer, progresul obținut, după părerea mea, este destul de modest, dar e un progres față de nimic, ce am avut până acum. (…) Acum avem o bază mai degrabă tehnică” declară Klaus Iohannis. 

„Nu cred că acest pact va schimba poziția Austriei. E nevoie de mai mult, e nevoie de mai multe negocieri și sper ca acest lucru să dea roade”, a subliniat președintele, conform sursei citate. 

Amintim că deși România și Bulgaria îndeplinesc toate criteriile pentru a fi acceptate în Schengen, Austria a argumentat puternic împotriva acceptării României, în timp ce țara vecină a fost respinsă de Olanda. Unul dintre criteriile pentru veto-ul Vienei a fost migrația. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel