Iohannis și Ciolacu, reacții ferme la atacurile Rusiei în apropiere de granița României

Foto Inquam Photos / George Călin
Foto Inquam Photos / George Călin

Președintele Klaus Iohannis a condamnat atacurile Federației Ruse asupra infrastructurii civile ucrainene.

Update:

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, luni, că atacurile aeriene ruseşti asupra infrastructurii portuare din Reni şi Izmail nu vor putea opri determinarea lumii libere de a sprijini restabilirea păcii în regiune, menţionând că este "evidentă" intenţia Moscovei de a lovi în capacitatea de export a Ucrainei.

"Atacurile aeriene ruseşti asupra infrastructurii portuare din Reni şi Izmail nu vor putea opri determinarea lumii libere de a sprijini restabilirea păcii în regiune. Condamnăm cu toată puterea astfel de atacuri. Este evidentă intenţia Moscovei de a lovi în capacitatea de export a Ucrainei, acesta fiind şi motivul pentru care au fost atacate cele două puncte de o mare importanţă comercială", a scris Ciucă, pe Facebook.

Potrivit acestuia, de exportul cerealelor ucrainene depinde aprovizionarea cu hrană a mai multor state, iar periclitarea acestor transporturi "pune în pericol securitatea alimentară de pe plan mondial".

"România, împreună cu celelalte state ale lumii libere, rămân alături de Ucraina în cea mai grea perioadă din istoria sa", a mai transmis liderul PNL.

Un atac rusesc cu drone a lovit o infrastructură portuară ucraineană în regiunea Odesa (sud) şi a distrus un hangar cu grâne, a comunicat luni Comandamentul operaţional ucrainean din sudul ţării "Pivden", citat de AFP.

Purtătoarea de cuvânt a acestui comandament, Natalia Gumeniuk, a afirmat că inamicul a vizat în special porturile din partea ucraineană a Dunării, considerate drept căi alternative pentru transportul de cereale ucrainene, potrivit Unian.

Știrea inițială:

Într-o postare pe Twitter, președintele Klaus Iohannis a condamnat cu fermitate recentele atacuri ale Rusiei în apropiere de granița cu România.

„Condamn ferm recentele atacuri ale Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre, foarte aproape de România. Această escaladare recentă prezintă riscuri serioase pentru securitatea din Marea Neagră. De asemenea, afectează în continuare tranzitul cerealelor ucrainene și, prin urmare, securitatea alimentară globală“, a scris președintele.

Reamintim că Federația Rusă a atacat, timp de patru ore, porturile ucrainene Izmail și Reni de pe Dunăre, foarte aproape de granița României.

Mesajul premierul Ciolacu

„Condamn ferm atacurile Rusiei asupra infrastructurii civile critice din porturile ucrainene.

Slăbirea securității alimentare globale este una dintre multiplele consecințe ale războiului lui Putin.
România va continua să sprijine Ucraina pentru a identifica noi soluții pentru transportul cerealelor pe piețele globale!“, a scris și Marcel Ciolacu pe aceeași platformă.

CITEȘTE ȘI       -      Rusia a atacat porturile Reni și Izmail, la granița României. Chirieac a spus care ar putea fi următoarele ținte / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel