Iohannis se teme de dezintegrarea proiectului european

Președintele Klaus Iohannis se poziționează ferm împotriva ideilor vehiculate în ultimul timp cu privire la o Europă cu mai multe viteze - o Uniune a cercurilor concentrice. Președintele a dezvăluit acest lucru miercuri, în cadrul întâlnirii de la Palatul Cotroceni cu premierul maltez Joseph Muscat.


Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, șeful statului exclude o Europă cu mai multe viteze, aceasta conducând, în opinia lui, la dezintegrarea proiectului european.

"Șeful statului a subliniat că România se pronunță pentru o Europă puternică, consolidată, unitară și incluzivă", se arată în comunicat.

Cu privire la dezbaterile referitoare la viitorul Uniunii Europene, președintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul ferm al țării noastre de a contribui la consolidarea proiectului european. Șeful statului a reiterat că, pentru România, continuarea integrării la nivelul UE rămâne un obiectiv strategic.

În cadrul discuțiilor legate de viitoarele negocieri privind retragerea Marii Britanii din Uniune, șeful statului a accentuat importanța deosebită a menținerii unității celor 27 de state membre UE.

[citeste si]

Președintele Iohannis a subliniat că, pentru România, este foarte important ca prevederile Acordului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană să asigure protejarea drepturilor și intereselor cetățenilor români aflați în Regatul Unit, astfel încât aceștia să poată beneficia și după Brexit de drepturile deja dobândite.

Totodată, președintele Klaus Iohannis s-a pronunțat pentru un parteneriat deschis între Uniunea Europeană și Marea Britanie după Brexit, arătând că Regatul Unit este un partener strategic al Uniunii și este important ca acesta să rămână într-o relație cât mai apropiată de UE.

Premierul Maltei Joseph Muscat a prezentat prioritățile de mandat ale Președinției Consiliului UE, context în care președintele Iohannis și-a exprimat susținerea pentru acestea. Reprezentantul Republicii Malta a punctat că în domeniul migrației își propune o abordare bazată pe gestionarea eficientă a granițelor, pe flexibilitate, pe partajarea responsabilității între statele membre și identificarea unor soluții consensuale cu privire la viitorul politicii de migrație și azil. El a subliniat progresele obținute până în prezent în acest domeniu, în special pe dimensiunea externă a migrației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel