Iohannis, supărat că turiștii „alungă” Delta Dunării

foto: Agerpres
foto: Agerpres

Klaus Iohannis, președintele României, laudă frumusețea Deltei Dunării și se arată preocupat de faptul că turiștii merg repede cu barca și nu apucă să se bucure de locul „senzațional”.

„Am vizitat locuri foarte frumoase. (...) Este o zonă foarte specială și specialiști sunt de părere că este o zonă unică . Noi suntem de părere că este foarte frumoasă această zonă”, și-a început Klaus Iohannis discursul prin care intenționa să îi convingă pe turiști să viziteze Delta Dunării.

„Am avut o discuție aplicată, foarte bună, cu cei care m-au însoțit astăzi, începând de la domnul primar, la domnul președinte al Consiliului Județean, domnul ministru Fechet, guvernatorul zonei protejate, specialiști de la conducerea și din cadrul institutului de cercetare. Ce pot să spun?”, a continuat președintele.

VEZI ȘI: Chirieac, radiografia discursului lui Iohannis în Delta Dunării: Asta trebuia să spună

Mai departe, președintele părea că se află în dificultate, înșirând toate informațiile pe care le cunoștea despre Deltă - că e frumoasă, populată și oamenii mai vin în vizită.

„Delta Dunării este o zonă senzațional de frumoasă. Delta Dunării este monument UNESCO. Delta Dunării este în răspunderea noastră. Delta Dunării este un loc mirific pentru cei care vin în vizită. Delta Dunării este locul în care și din care trăiesc localnicii, oamenii locului. Dar mai este foarte mult de spus despre Delta Dunării. Este un loc cu frumuseți aproape inimaginabile, vă recomand tuturor să veniți să le vedeți”, a mai precizat Klaus Iohannis.

Iohannis a identificat și o serie de probleme:

„Probleme sunt începând de la pescuitul excesiv, la probleme de turism care poate fi mai frumos organizat pentru cei care vin. Mulți trec cu barca de mare viteză și în loc să vadă Delta, (n.r. aceștia) alungă Delta. Este păcat”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel