Iohannis, vizită la Chișinău. Dodon: Eu tot l-am invitat, dar a refuzat

Klaus Iohannis urmează să aibă o vizită în Republica Moldova în data de 29 decembrie 2020. Președintele în exercițiu de peste Prut, Igor Dodon, a precizat că l-a invitat de mai multe ori pe președintele României, dar acesta a refuzat.

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a confirmat că liderul de la București, Klaus Iohannis va veni într-o vizită oficială la Chișinău în data de 29 decembrie. Dodon a menționat că nu știe încă dacă se va întâlni cu Iohannis, întrucât în acea perioadă are programate mai multe întrevederi cu oficiali de la Moscova. Invitat în studioul PRIME, el a menționat că anterior și el l-a invitat pe președintele României în Republica Moldova, însă acesta a refuzat.

“O dată l-am invitat, nu a venit, acum l-a invitat o cetățeancă a României care a devenit președinte al Republicii Moldova și poate e mai plăcut, cu toate că noi am avut întrevederi destul de bune cu domnul Iohanis de câteva ori. Este binevenit. Este prietenul Republicii Moldova. Fratele nostru de peste Prut. Dar..., frate, frate dar fiecare e stăpân la el acasă.", a declarat Igor Dodon.

Acum două zile, președintele ales, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu ambasadorul României, Daniel Ioniță, în care au discutat despre necesitatea de a restabili cooperarea bilaterală între România și Republica Moldova, dar și despre vizita lui Klaus Iohannis la Chișinău. Președintele țării vecine a fost ultima dată într-o vizită oficială în Republica Moldova în urmă cu cinci ani, când în fruntea statului se afla Nicolae Timofti. În mandatul lui Dodon Iohannis nu a venit niciodată la Chișinău. Cei doi oficiali au avut însă discuții informale în cadrul summit-urilor internaționale la care participau împreună, informează Publika.md

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel