Iohannis: Vom găsi o soluție bună pentru această criză

Sursă foto: Administrația Prezidențială
Sursă foto: Administrația Prezidențială

Klaus Iohannis a vorbit despre criza guvernamentală.

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre criza politică din România: 

„Înainte de a încheia, vreau să fac câteva referiri și la situația politică internă. În România se respectă valorile democratice, Constituția țării și chiar dacă avem acum o criză guvernamentală, nu ne abatem de la parcursul nostru european și euro-atlantic. Vom găsi o soluție bună și pentru această criză. Acesta este mesajul pe care vo rog ca fiecare dintre dumneavoastră să-l transmiteți în statele în care reprezentați țara noastră.

România continuă să fie o țară stabilă care nu deraiază de la valorile și angajamentele asumate. Vă garantez că vom găsi cele mai potrivite soluții pentru actuala criză politică și guvernarea pentru România și pentru români va continua“, a punctat președintele Iohannis.

Iohannis: Rămâne esențial triunghiul de aur al politicii externe

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut declaraţii la Reuniunea Anuală a Diplomației Române.

„Diplomaţia joacă un rol de prim rang în eforturile la nivel naţional şi european de a răspunde noului context internaţional şi de a ne putea adapta continuu şi vizionar provocărilor cu care ne confruntăm. Trebuie să participăm concret, solid, la acţiunea comună în Uniunea Europeană, în NATO şi cu partenerii cu care împărtăşim aceleaşi valori şi acelaşi mod de abordare pentru a apăra interesele strategice care ne unesc şi pentru a scădea dependenţa de partenerii cu conduită şi obiective contrare acestora.

De aceea diplomaţia română trebuie să rămână angajată mai ales în procesele de reflecţie în curs din cadrul NATO şi al UE, în ceea ce priveşte conceptul cuprinzător al rezilienţei. (...) Pentru România, rămâne esenţial ceea ce numeam la o întâlnire a noastră anterioară 'triunghiul de aur al politicii externe a României': creşterea rolului nostru în Uniunea Europeană şi în NATO, respectiv dezvoltarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii“, a declarat, marţi, în intervenţia sa, preşedintele Klaus Ionannis. 

BPN PNL, convocat. Mutări de ultimă oră pe scena politică

Secretarul general al PNL a convocat Biroul Politic Național al PNL, ședința urmând să se desfășoare miercuri, de la ora 10.00.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan dezminte informațiile apărute public potrivit cărora un scenariu de ieșire din criza politică ar fi retragerea sprijinului pentru Florin Cîțu pentru funcția de premier, însă schimbarea din funcție ar urma să se producă după congresul formațiunii.

„Nu renunțăm la Florin Cîțu! Este singura opțiune a PNL pentru funcția de prim-ministru și președinte PNL. Informațiile care au apărut în spațiul public potrivit cărora PNL se gândește la o alta variantă de prim-ministru sunt false. O intoxicare”, declară, marți, Rareș Bogdan.

La congresul PNL din 25 septembrie candidează Ludovic Orban și Florin Cîțu (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel